Orbán: Nem szavazták meg a kvótát, de napirenden maradt

2016. október 21. 14:34

A miniszterelnök beszámolója szerint nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés az EU-csúcson, mivel nem szavazták meg a menekültkvótát, de Jean-Claude Juncker világossá tette, hogy az Európai Bizottság nem fogja visszavonni a javaslatot. Az ukrán vízummentesség ügyében az Európai Tanács arra kérte a Bizottságot, hogy ne fektesse tovább az ügyet.

2016. október 21. 14:34

Sikerült megakadályozni a kötelező betelepítési kvóták elfogadását, az uniós csúcson nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az Európai Unió állam- illetve kormányfőinek tanácskozása után.

A kormányfő sajtóértekezletén tudatta: általában véve is szerette volna levetetni azt a kérdést a napirendről, mert megítélése szerint erről soha nem lesz konszenzus a tagállamok között, ezért nincs értelme napirenden tartani. Mint mondta: ezt nem sikerült elérni, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök világossá tette, hogy a bizottság nem vonja vissza a javaslatot, így patthelyzet alakult ki.

Orbán Viktor beszélt arról is: Ukrajna az uniós vízummentesség minden feltételének eleget tesz, Ukrajnának mielőbb meg kell kapnia a vízummentes utazás lehetőségét. A miniszterelnök tudatta: az Európai Tanács arra kérte az Európai Bizottságot, hogy „ne fektesse” tovább az ügyet. (MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. október 23. 17:23
A tömlőt valaki befogta, de a csapot nem zárta el, és a csöpögést nem szüntette meg. A hasasodás most az Olaszoknál, és a Szerbeknél van. http://ktkj.blog.hu/2016/03/09/a_befogott_tomlo
kukagyerek
2016. október 22. 13:19
Vezírem! Meg sem mertél ott mukkanni. Itthon meg nyomatod a frankót az idióta híveidnek. Semmire sem vagy alkalmas! (A harácsoláson kívül!)
moricka13
2016. október 22. 05:32
Jolly 77, miután válaszolni nem lehet! És mi lett volna, ha nem lett volna a kerítés építése és a népszavazás, került, amibe került. Lennénk mi is átjáróház, átvonulási hadak útja. 23 millió román sem jött a kettős állampolgárság után, hiába volt a riogatás. A múltat sem tudjuk, a jelent sem látjuk tisztán, hogy tudnák a jövőt a pártok szemfényvesztői?
2016. október 22. 00:10
A FIDESZNEK EL KELL TUDNIA DÖNTENI, HOGY A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNY UTÁNI BEVÉTEL A FONTOSABB, VAGY AZ, HOGY AZ ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁSSAL JÁRÓ MEGERŐSÍTÉSSEL VONULHASSON FEL BRÜSSZELBEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!