Political Capital: Nemzetközi szempontból kudarc a népszavazás

2016. október 03. 08:42

Orbán Viktor sikerként, több politikai elemző pedig kudarcként értékelte az érvénytelen népszavazást. A Political Capital elemzője szerint ezt az eredményt nemzetközi szinten senki nem fogja komolyan venni.

2016. október 03. 08:42

Érvénytelen lett Magyarországon a kötelező betelepítésről kezdeményezett népszavazás. Az érvényes voksot leadók több mint 98 százaléka, vagyis mintegy 3,2 millió ember válaszolt nemmel, és kevesebb mint 2 százaléka igennel. Az érvénytelen  szavazatok aránya meghaladta a 6 százalékot. A Fidesz egyértelmű sikerként könyvelte el az eredményeket, Orbán Viktor miniszterelnök így értékelt vasárnap este:

„Brüsszel vagy Budapest? Ez volt a kérdés, és mi úgy döntöttünk, hogy a döntés joga kizárólag Budapestet illeti meg. A kérdés egyszerű: megteheti-e Brüsszel, megteheti-e az európai államok demokratikus közössége, hogy rákényszeríti az akaratát egy olyan tagállamra, ahol azt a résztvevők 92 százaléka ellenzi?”

Az elemzők szerint azonban nem nevezhető sikeresnek a népszavazás. Juhász Attila, a Political Capital politikai elemzője így vélekedett az eredményről:

„Nemzetközi szempontból leginkább kudarcnak nevezhető ez a népszavazás Orbán Viktor számára, az Európai Unióban politikai nyomásgyakorlásra alkalmatlan egy érvénytelen népszavazás. Ezt nem fogja senki komolyan venni.”

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fer70
2016. október 03. 11:55
Píszí dumát nyomat a Soros pénzelte PC! Óóóóó....
Finale*
2016. október 03. 10:05
" Vagyis a jobbikosoknál felülkerekedett a pártérdek a nemzeti érdeknél. Ez van. " Pontosan .
péterx
2016. október 03. 09:57
1. Persze , a PC elemzője már a nemzetközi reakciókat is előre tudja... 2. A gyengébbek kedvéért : volt 3,2 millió kvótát elutasító szavazat , kétszázezer azt helyeslő , s kb 5 millió ez ügyben tartózkodó . Demokratikus lenne 3,2 millió elutasító ellenében a kétszázezer támogatót favorizálni , kedves "nemzetközi elemzők" ?...Történt valaha szavazás kapcsán ilyen az EU-ban ?
kitiltott
2016. október 03. 09:52
Bírom ezeket a magukat szakértőnek kinevező politikai elemzőket. Percemberkék akik nagyot akarnak mondani..mert eléljük tolják a mikrofont.. Kis nimand egy perc figyelmet sem érdemel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!