Orbán: Határozott béremelésre van szükség

2016. november 10. 12:35

A miniszterelnök a magyar bérek határozott emelését szorgalmazta az EBRD budapesti konferenciáján, hozzátéve, hogy ehhez versenyképes vállalkozások kellenek, amelyekhez viszont adó- és járulékcsökkentés is szükséges.

2016. november 10. 12:35

A bérek határozott emelését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) konferenciáján. A kormányfő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy növekvő béreket csak versenyképes vállalkozások képesek fizetni. Ebből az is következik – magyarázta –, hogy a költségvetés az adórendszeren keresztül egyre kevesebb forrást vonhat ki a gazdaságból.

Így tovább kell egyszerűsíteni a társaságiadó-rendszert, a 19 százalékos kulcsot csökkenteni kell; ugyanígy a személyi jövedelemadót is tovább kell mérsékelni; és a munkáltatói járulék csökkentése sem kerülhető el – sorolta a feladatokat, ezek között említve azt is, hogy támogatni kell a vállalati szektor kutatás-fejlesztési (K+F) kiadásainak emelését. Emellett bürokráciacsökkentésre, versenyképesebb munkaerőre és megfelelően versengő bankrendszerre, valamint versenyképes pénzügyi közvetítőrendszerre van szükség – mondta Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. november 11. 17:34
A határozott béremelés (és nyugdíjemelés) minimuma legalább 300% ! 1945-ben a hatalomra jutó kommunista rezsim MINDEN FIZETÉST ÉS NYUGDÍJAT NÉGY-ÖTÖDDEL CSÖKKENTETT. A Horthy-korban ugyanis Magyarországon "nyugati" bérek és nyugdíjak voltak. 1945-től a mai napig nem sikerült, de nem is akarták a komcsi potentátok a MAGYAR MUNKA MEGBECSÜLÉSÉT. Ez égbekilátóan gonosz bűnük volt és - marad. NINCS KÜLÖNBSÉG A NYUGATI ÉS A MAGYAR MUNKA ÉRTÉKE KÖZÖTT !!! A drasztikus béremelés és nyugdíjemelés legalább 200, de inkább 300%-osnek KELL LENNIE !!!
files32
2016. november 11. 06:54
Mintha a fogát húznák.
SwordFish
2016. november 10. 20:43
Felébredtél, Viktor? Már nem működik az, ha csak kampányolsz? Magyarország számára létfontosságú az illegális bevándorlás elleni védelem. De te túltoltad. Mindent arra tettél fel, hogy erről beszéljél és ezzel történelmi tettet hajtottál végre. Viszont közben elfeledkeztél a kormányzásról. Elfelejtetted az embereket, a magyarok érdekeit képviselni idehaza is. Ha nem így lenne, nem akarnátok a szégyenteljes TTIP-et/CETA-t bevezetni és nem hajbókolnátok az euroatlantista cionista majmok előtt. Mondom ezt úgy, hogy Vonában is csalódtam. Képes volt a haza érdekét a kicsinyes politikai játszmája részévé tenni. De ti is hibáztatok, mert kizárólag már csak a Jobbik ellen harcoltatok. Kormányozni elfelejtettetek. It az ideje egy radikális kormányátalakításnak és a nép érdekében kormányozni. A Jobbiknak is van esélye, ha a korábbi hibáit korrigálja és Vona megmarad annak, aminek jó, a Jobbik párt elnökének. És mást indítanak kormányfőjelöltnek: pl. Morvai Krisztinát, aki még nem csinált segget a szájából. Sajnos Vona úr már megtette, többször is. De neked kell, Viktor élen járnod, mert te vagy a miniszterelnök. A külpolitikád tökéletes, idehaza viszont leszerepelt a szociális és családpolitikád, miközben a gazdaságpolitika is jó úton halad, de bátortalan és nem mer elég határozott lépéseket tenni. Még mindíg a seggnyalás TTIP egyebek, miközben Varga és Matolcsy zseniálisan irányítják a pénzügyi kormányzást, Lázár talán tudna javítani a szociális és család részen. De ahhoz neki kell miniszterelnöknek lennie, Viktor. Neked egy esélyed marad, ha Donald Tusk helyére lépsz. Ez lenne Magyarországnak és Európának is a legjobb. Idehaza Lázár / Szíjjártó / Morvai Krisztina be tudják fejezni méltóképpen, ami neked már nem megy, te meg Európa élén mert a külpolitikád tökéletes, segíthetsz nekünk.
smarton
2016. november 10. 18:00
Okos. Az 500 millió forintnál magasabb nyereséggel záró cégek társasági adóját csökkenteni kell 19%-ról. A küszködő kb.300 ezer, 10-nél kevesebb embert foglalkoztató társaságok társasági adója maradjon 10%. Azt sem bírják kifizetni. Ezért jóságosan megengeditek, hogy veszteség esetén nem 10%-ot, de valamennyit fizetni akkor is kelljen. Az 500 millónál több nyereséges vállalkozások lehetnek 1-2 ezren. Fontos, hogy csökkenjen az adójuk. A burzsoáziának gyorsan kell gazdagodni, sosincs elég korán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!