Eltakarító személyzet

2017. január 12. 07:16

Egyáltalán: hogyan kapcsolódik egymáshoz az álcivilség és a kormányellenesség? Lehet, hogy az álcivilség elsődleges ismertetőjele a kormánykritikus attitűd? Ki igazodik itt ki?

2017. január 12. 07:16
Körmendy Zsuzsanna

Éppenséggel lehet követni az izraeli mintát egy demokratikus közép-európai országban, csak akkor néhány kérdést tisztázni kellene. Például el kellene dönteni, hogy ki a civil, és ki az álcivil. Mennyire civil a CÖF, amely most hatalmas plakátokon éppen Vona Gábort üti-vágja, mondhatnánk civil módra, totál politikamentesen? Ügyes-e az a politika, amely a tervezett rendeletével az összes civil iránt gyanakvást kelt, már-már háborút hirdet, holott neki csak bizonyos (ál)civilekkel van baja, és nincsenek érvei arra nézvést, hogy ha már ennyire civilmozgalom-ellenes, akkor miért támogat egyes (ál)civileket? Tán csak nem azért, mert ők viszont roppant hasznos politikai szolgálatot tesznek neki? Egyáltalán: hogyan kapcsolódik egymáshoz az álcivilség és a kormányellenesség? Lehet, hogy az álcivilség elsődleges ismertetőjele a kormánykritikus attitűd? Ki igazodik itt ki? És besorolható-e gond nélkül a kormányellenes álcivilek közé például a TASZ, amely szervezet Gyurcsány országlása idején a 2006-os rendőri atrocitások után számos sértettet képviselt, így az ellenzék akkori vezérét, Orbán Viktort is, aki ellen pert indított az Igazságügyi Minisztérium, mert kimondta, hogy a rendőrség nyílt politikai uszításra cselekedett? Ki tehát a civil, és ki az álcivil? Nem olyasmi ez az egész, mint az álhírek máris szép karriert befutott kategóriájának esete, ahol a biztos fogódzót szintén csak egyetlen tényező, az Oroszországhoz való viszony jelenti?

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 12. 16:48
Bár két napja hiába várjuk a Közgép Zrt. válaszát arra, hogy miért távozott az óriáscég elnöke, Nyerges Zsolt, most Simicska Lajos környezetéből megtudtuk a szakítás pikáns hátterét. Kiderült, hogy Simicska a múlt hétvégét Nyerges Zsolttal töltötte, egy Rajkához közeli vadászházban. Az esti beszélgetés során tettlegességig fajuló vita bontakozott ki közöttük, melynek tárgya a cégcsoport a kormánnyal szemben indított háborúja, annak értelme és várható végeredménye volt. A durva vadászatról első kézből értesülő forrásunk és egy másik jelenlévő személy elmondása szerint Kusturica-filmbe illő jelenetek játszódtak le, miután Nyerges közölte Simicskával: nem szeretné teljes vagyonát az értelmetlen harcra, köztük a Hír TV-s leigazolásokra és az Orbán Viktor miniszterelnök elleni bosszúhadjáratra fordítani, miközben az éveken át százmilliárd forint fölötti éves bevételt produkáló Közgép Zrt. haldoklik. A generálkivitelezéssel, út- és közműépítéssel foglalkozó nagyvállalat ugyanis nem találja a helyét a privát szférában az állami megrendelések elapadása után. A szakítás nehéz helyzetbe hozza Simicskát, hiszen a fő üzlettársak közül immár csak Fonyó Károlyra számíthat.
Mich
2017. január 12. 16:15
A Soros-bérencekre az jellemző, hogy - Soros-bérencek - külföldről kapnak zsoldot, nyilvánvalóan a törvényes kormány elleni tevékenységre - és hogy a politikától függetlennek hazudják magukat Pl. a CÖF-re egyik sem jellemző! Ennyi, Simicsicska néni!
bölcsuhú
2017. január 12. 12:37
Te hülye liba, a civil nem politizál, hanem a hobbija /érdeklődése mentén egyletekbe szervezkedik és kiéli a vágyait. Kirándul, sportol,táncol, zenél, énekel, amatőr művészkedik, ezt-azt gyűjt/cserélget, védi az állatokat, növényeket, támogatja a hajléktalanokat, fogyatékosokat, árvákat, stb. De nem politizál! Attól civil s nem pártaktívista, mert az utóbbi az nem civil. Ami pártokhoz kötődik, politikai vonzata van, az párttevékenység, ergo politika. Konkrétan pl. a hülye M.Helsinki B.-esetében: simogathatja, etetheti/itathatja, sőt haza is viheti a migráncsokat, de nem követelheti, hogy a magyar kormány engedje be őket az országba a Schengeni zónába belépéshez kötelező papírok nélkül! Románia vagy Horvátország EU tag, még sem jöhetsz át a határon hozzánk, hogy a határon nem mutasd be a az útleveled vagy a személyid, amivel igazolod a jöttöd törvényességét! A szomszédainknál sehol sincs háborús helyzet,, onnan senki sem kell meneküljön, de amikor kellett ( 89 előtt Romániából), a 90-es években a volt Jugoszláviából, a múlt években Ukrajnából, mindenkit befogadtunk! Ez politika s nem ONG tevékenység!
atila68
2017. január 12. 12:19
Drága Zsuzsanna! A kormányellenesség és a kormánykritikus attitűd az két egymástól eltérő magatartás. Ha ez önnek újdonság akkor érthetetlen miért ott publikál ahol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!