Lassan kigyógyulunk az influenzából

2017. február 08. 19:53

A múltheti tetőzés után enyhülni kezdett az infulenzajárvány. Az előző héthez képest tíz százalékkal kevesebben lettek betegek. Tíz megyében csökkent, míg hat megyében mérsékelten emelkedett az orvoshoz fordulók száma.

2017. február 08. 19:53

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány, január 30. és február 5. között az előző héthez képest 10 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak az országban – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdán közzétett jelentésében.

A közzétett adatok szerint az 5. naptári héten összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. Tíz megyében csökkent, a fővárosban, továbbá három megyében – Somogyban, Tolnában és Zalában – nem változott és hat megyében mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A kormegoszlás nem változott lényegesen az előző heti adatokhoz képest: az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb, majd őket követték a 15 és 34 év közöttiek. A járványok tizenhárom óvodát, tizenegy általános iskolát, egy-egy bölcsődét, óvodát és bölcsődét, valamint gimnáziumot érintettek - írták.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!