Távozik a Figyelő főszerkesztője

2017. február 01. 13:41

Nem találta a helyét a Schmidt Mária által felállított szerkesztőbizottsággal létrejött új lapirányítási modellben Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője, így távozik a gazdasági hetilaptól.

2017. február 01. 13:41

„Február 1-jétől közös megegyezéssel távozik Lambert Gábor a Figyelő főszerkesztője. Az idén 60 éves gazdasági hetilap, a brandhez tartozó egyéb kiadványok és a hozzátartozó portál napi munkája, valamint az elindított megújítása folyamat az elmúlt napokban felállított szerkesztőbizottság irányításával folytatódik” – írta közleményben a Figyelő.

Lambert Gábor az Indexnek annyit jegyzett meg távozásáról, hogy: „Ez egy más modell. A távozásom oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát. Mostantól ez az új grémium feladata lesz, de én nem látom benne a helyemet.”

A Figyelő új tulajdonosa, Schmidt Mária által felállított szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője, Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein közös cégének vezetője; L. Simon László, aki tavaly nyárig kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár volt Lázár János irányítása alatt, és 2010 óta (jelenleg is) parlamenti képviselő a Fidesz frakciójában; Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója, írja az Index.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. február 16. 05:27
A Pufajkás alatt, Németh Péter komisz-szárkodása idején...
kortárs
2017. február 04. 13:24
Nincs ezzel semmi baj. Az élet változás, új tulajdonosok, új vezetés. Mi olvasók meg reméljük a fejlődését a lapnak.
alex.leopardi
2017. február 04. 13:24
mi ebben az újdonság
Öreg
2017. február 04. 13:24
Amikor a MÁV vezetésében változás történt, a vasutasok nem léptek ki tömegesen. Ferenc Pápa /kétségtelenül új módszerei / nem üldözték el a hívőket az egyházból. Csak a média /egyáltalán nem elkötelezett?/ kiválóságai gondolják, hogy körülöttük forog a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!