Turistákat szállító busz karambolozott az M0-áson

2017. május 14. 14:05

A balesetben a külföldieket szállító busz sofőrje életét vesztette, ketten súlyos, huszonhárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

2017. május 14. 14:05

Egy halálos áldozata, két súlyos és huszonhárom könnyű sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy szerb turistabusz pályakarbantartó teherautóknak ütközött az M0-ás autópálya szigetszentmiklósi szakaszánál – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel vasárnap. Az utat lezárták, a forgalom torlódik.

Csámpai Attila elmondta, hogy a balesetben eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél egy külföldi rendszámú, turistákat szállító autóbusz és két pályakarbantartó teherautó az M1-es felé vezető oldalon.

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak, közülük huszonhárman szenvedtek könnyebb sérüléseket. A baleset következtében a busz sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint egy ember a busz ülései közé szorult, kimentése folyamatban van.

A szóvivő kitért arra, hogy a Duna-híd előtt történt baleset helyszínére több tűzoltóegység, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentést teljes útlezárás mellett folytatják a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. A forgalom több kilométeren torlódik.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. május 15. 13:01
A baleset a turista busz szerb sofőrje miatt történt. Sajnálatos, ahogy az is, hogy utána órákig állt a sok bamba autós a pályán! Ugyanis a baleset helyszíne mögött ( a lakihegyi lejárónál a Duna felé vezető oldalon) nem mesze ott van a csepeli, majd arrébb a dunaharaszti lejáró s így tovább. A rendőrség is egy motorossal levezényelhette volna őket a pályáról, ha már maguktól nem jöttek rá, hogy mi a teendőjük! DE várták báván a sültgalambot azok akik pont a lejárónál voltak. .. S szörnyülködünk a PISA eredményeken!
fiandre
2017. május 15. 11:12
Az energiaelnyelő jármű sok ártatlan munkás életét menthette ott meg!!!
Maddox
2017. május 14. 18:23
"0-áson" Ezt a ragozást hol tanították?
rosszkutya
2017. május 14. 15:18
Mer' nem konzultáltak a hülye szerbek, hogy hogyan kell buszozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!