Egymilliárdot ad a kormány egy Toldi-rajzfilmsorozatra

2017. június 28. 10:50

A Toldi-filmet nem támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap, ugyanakkor a kormány most egymilliárd forinttal támogatja egy 12 részes Toldi-rajzfilmsorozat elkészítését.

2017. június 28. 10:50

Egymilliárd forint forrást biztosít a kormány az Arany János Toldi című elbeszélő költeménye alapján készülő 12 részes rajzfilmsorozatra – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A kormányhatározat szerint a támogatást az Arany János-emlékév keretében adják meg a produkció számára. A forrást az idei központi költségvetésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében az emlékév programjainak támogatására szolgáló soron biztosítják, ennek lebonyolításával a kormány a nemzetgazdasági minisztert bízta meg.

Mint a közlönyben szerepel, a kormány egyetért azzal, hogy az Arany János-emlékév keretében kiemelt hangsúlyt szükséges fektetni a költő életművének a fiatalabb generációkkal történő megismertetésére. Az elmúlt években voltak tervek egy játékfilm elkészítésére a Toldiból, de ennek megvalósítását végül nem támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcdef
2017. június 28. 18:32
Azt is nézzék meg kinek adják a milliárdot, nehogy egy Kis Vuk legyen belőle.
MZ/X
2017. június 28. 12:01
Hajrá!
néhai Ch.Pilot
2017. június 28. 11:32
Aha a zsidók már hőbörögnek. Íme egy alkotás, aminek nem a holokauszt a témája, nem zsidó (cigány, szír menekült) a főszereplője, és mégis állami támogatást kap. Én remélem, hogy ez csak a kezdete egy új korszaknak.
Einar
2017. június 28. 11:14
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!