Prága visszautasítja Brüsszel vádjait a menekültkvóták ügyében

2017. július 13. 13:48

„A kvóták nem teljesítése miatti kifogásokat határozottan visszautasítjuk.” – mondta Milan Chovanec cseh belügyminiszter.

2017. július 13. 13:48

Csehország válaszlevélben utasította vissza az Európai Bizottság vádjait, miszerint nem teljesíti a menekültek befogadására megszabott uniós kötelező kvótákat.

A hivatalos cseh álláspontot, amely válasz az Európai Bizottságnak Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen az ügyben a közelmúltban indított kötelezettségszegési eljárására, Prága csütörtökön küldte el Brüsszelbe - közölte Lucie Dvoráková, a cseh belügyminisztérium szóvivője Prágában.Brüsszel egyebek között azt rótta fel Csehországnak, hogy az ismételt felszólítások ellenére sem vette át Olaszországtól és Görögországtól a rá eső menekülteket, s ezzel megszegte vállalt kötelezettségét. „A kvóták nem teljesítése miatti kifogásokat határozottan visszautasítjuk. Ráadásul Olaszország és Görögország területén jelenleg nincs olyan menekült, aki teljesítené az áthelyezés követelményeit, ezért bármiféle ajánlat Csehország részéről pillanatnyilag tárgytalan” – mondta Milan Chovanec cseh belügyminiszter.

A cseh belügyminisztérium válaszában ugyanakkor azt állítja, hogy sem Olaszország, sem Görögország nem működnek együtt megfelelő módon Prágával a menekültek sikeres átvételének kérdésében. A legnagyobb problémának a menekültek regisztrációját és identitásuk megállapítását érintő rendszert minősítette a belügyminiszter. Rámutatott, hogy maguk a migránsok sem tanúsítanak érdeklődést a Csehországba település iránt.„Azonkívül, hogy pillanatnyilag minden ajánlat a Cseh Köztársaság részéről tárgytalan, a Cseh Köztársaságnak következetesen az a meggyőződése, hogy az egész kötelező kvótarendszer működésképtelen” - hangsúlyozta Milan Chovanec. 

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamossy dezső
2017. július 13. 18:28
Elegem van már ebből a kötelességszegési hülyéskedésből. Azt kellene végre megkérdezni, hogy melyik európai állam létezett akkor, amikor Magyarország már nem csupán volt, de működőképes határvédelmi rendszerrel is rendelkezett. Utóbbira a legjobb bizonyíték az 1110 évvel ezelőtti pozsonyi csata. Szóval, brüsszeli urak, ebben az időben vitathatatlanul és működőképes módon létezett például az Egyházi Állam, Bulgária, és a Córdobai Kalifátus. Utóbbi kettő idővel megszűnt, Bulgária a XIX. században visszanyerte államiságát. Egyedüli méltó tárgyalópartnerünk tehát a Szentszék volna, ha ott jelenleg nem csak pápai helynök ülne. Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, pláne Belgium, vagy Luxemburg nem létezett, esetleg tervbe sem volt véve. Tulajdonképpen miféle parvenü banda papol itten? Azok, akik az első világháborút követően önrendelkezésről és egyébről prédikáltak, akik fűt-fát ígértek és megszegték kötelezettségeiket? Attól tartok velük szemben kéne kötelezettségszegési eljárást indítani. Évszázadra visszamenően.
pollip
2017. július 13. 15:13
Tessék mondani! Kvóta vaaan??????????? Ballib hozzászólók válaszolhatnának erre a kérdésre.
pitypang1125
2017. július 13. 14:27
Nem is kellet volna vállalni. Ez más út mint a Magyar, Lengyel, Szlovák, de lehet hatásos mert kifogást mindig lehet találni. A digók, és a Görögök meg egyék meg amit főztek maguknak, hiszen minden eszközük megvolt, és meg is van arra hogy megvédjék saját határaikat, sőőt még a többi tagállam is felajánlotta ebben a segítségét. Határozottan elutasították hogy más tagállamok segítséget nyújtsanak a határaik megvédésében! Egyék meg a saját szarukat, és ne akarják más nyakába kenni. Egy az egyben vissza kellene vonni mind a két államtól a Schengeni tagságot. Még a Románok is jobban teljesítik a feltételeit mint ők, pedig nem is Schengeni tagország.
makapaka2
2017. július 13. 14:24
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!