Máté Gábor nőügyeiről szóló darabot mutat be a Katona

2017. szeptember 26. 12:02

A darabot, melyet egy Heti Válasz-cikk ihletett, Pintér Béla fogja rendezni.

2017. szeptember 26. 12:02

Pintér Béla és a Katona József Színház darabot készül bemutatni a színház igazgatójának, Máté Gábornak a nőügyeiről – írja a 444. Máté a Magyar Narancsnak adott interjút, ebben elmondta, hogy a darabnak Ascher Tamás Háromszéken lesz a címe.

A Katona József Színház két évvel ezelőtt támadások kereszttüzébe került, mert A bajnok című Pintér-rendezés, melyben egy polgármestert felesége egy sportolónővel csal meg, állítólag a magyar politikai élet egyik pletykáján alapul. (Pintér később elmondta: magánemberként bocsánatot kérne az érintettektől, alkotóként viszont nem.) A Heti Válasz szerzője, Szőnyi Szilárd feltette a kérdést, hogy ebben az esetben miért nem mutatnak be darabot az igazgató zűrös magánéletéről is. Máté szerint a cikk ötletadóként szolgált a darabhoz.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. szeptember 28. 09:17
Bakker, Mate Gabor egy bator ember! Vajh, hany fideszes proli jarhat szinhazba, aki itt ekezi azt se tudva, mirol van szo... A Bajnokot nem lattam, ezert nincs velemenyem rola, de a muveletlen agyhalottaknak van...
Kiscsillag
2017. szeptember 27. 18:07
Ki az a Máté Gábor?
Sulammit
2017. szeptember 27. 13:25
Ha Pintér Béla írja és rendezi, akkor ez egy kitűnő darab lesz, mint minden Pintér Béla mű. Meg fogom nézni, - ha majd sikerül jegyet szereznem rá.
Autofocus
2017. szeptember 27. 00:03
Nehéz ennyi Aczélelvtárs után megszólalni, én mégis csak halkan mondanék egy polgári szót, hogy aki még nem látott egyetlen Pintér béla darabot (én az eddigi előadásaik kb. 90 %-át láttam) az tényleg csak a nyájszellem és az elvárt reakciók szintjén tud megszólalni ebben az ügyben. Azért számunkra, jobber, nemzeti értelmiségiek számára sem tilos az önreflexió és az önkritika, pláne ha nem aprópénzre váltott aktuálpolitika motiválja, hanem elfogadjuk, hogy lehet olyan autonóm vélemény és szuverén módon politikus, tehetséges szerzői hozzáállás ami mindenkinek fájhat aki pusztán érzelmi alapon politizál, vagy aki az önazonosságát csordaszellemhez igazodásból meríti. Viszont jókat röhöghet aki nap mint nap ebben dolgozik, belülről ismeri a NER rendszerét, a maga értékeivel és bornírtságaival együtt. Nincs tökéletes kormányzás, de most ez van, és évekig ez lesz még, ezért erről kell darabokat írni. Legyünk büszkék Pintér Bélára aki a kortárs színház olyan alakja , akit a következő generációk Molnár Ferenccel, Karinthyval és Katonával fognak egy lapon emlegetni. Én szóltam, számon lehet kérni a csontjaimon majd. Mindenkit szeretettel várok majd a kriptámban, elhelyezni az "igazad volt" söröket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!