Bemutatta programját a Momentum

2017. október 16. 09:43

„Az elmúlt 27 év politikája a beteljesületlen álmokról szólt. Magyarország – a kormány állításaival ellentétben – évről évre egyre rosszabbul teljesít” – állítja a Momentum. A párt vasárnap tájékoztatót tartott, melyen bemutatták jövőbeni terveiket – közölte az Index.

2017. október 16. 09:43

A pedagógusok fizetését megemelné, Paks2 szerződéseit felmondaná, az áfát 25 százalékra csökkentené a Momentum – derült ki a párt vasárnapi két és fél órás budapesti bemutatóján. „Ez a program nem tökéletes, de részletes, átgondolt, kidolgozott” – mondta Orosz Anna elnökségi tag az Index szerint. 

A Momentum eseményén számos ígéretet tett a jövőre nézve, köztük ezekkel az állításokkal: 

  • Az áfát lecsökkentenék 27-ről 25 százalékra.
  • A közösségi közlekedésben csúcsidőn kívül csökkentenék az árakat és csoportos kedvezményeket adnának.
  • Önkormányzati rendőrséget hoznának létre.
  • Ingyenessé tennének minden felsőoktatási képzést az első tanévben.
  • A pedagógusok fizetését megemelnék.
  • Paks2 szerződéseinek felmondanák és szél- és naperőművek telepítését támogatnák.
  • Adó- és járulékkedvezményeket biztosítanának a startupoknak.
  • Megszüntetnék a szolgáltató szektor különadóit.
  • Megszüntetnék az energiaszektor különadóit.

A tervek vázolása mellett felmerült az is, hogy miből fedezné ezeket a kiadásokat a Momentum. Erre a kérdésre a párt felsorolta mi mindenre nem költenének; például a Momentum-kormány nem költözne a Várba, ahogyan a Budapest-Belgrád vasútvonalat vagy a stadionépítéseket sem támogatnák – írja az oldal Orosz Anna szavaira hivatkozva. 

A Momentum részletes programja oldalukon is olvasható. A weblapon megfogalmazzák: „Az elmúlt 27 év politikája a beteljesületlen álmokról szólt. Magyarország – a kormány állításaival ellentétben – évről évre egyre rosszabbul teljesít. A Momentum Magyarországán mindannyian felelős és sikeres magyarnak érezhetjük magunkat. Senkit sem hagyunk magára, és teljesítményével bárkinek esélye van kiemelkedni. Feladatunk, hogy Magyarországot végre a 21. századba vezessük és olyan társadalmat építsünk, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok tartanak össze.”

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2017. október 17. 10:54
Az áfát lecsökkentenék 27-ről 25 százalékra. A közösségi közlekedésben csúcsidőn kívül csökkentenék az árakat és csoportos kedvezményeket adnának. Önkormányzati rendőrséget hoznának létre. Ingyenessé tennének minden felsőoktatási képzést az első tanévben. A pedagógusok fizetését megemelnék. Paks2 szerződéseinek felmondanák és szél- és naperőművek telepítését támogatnák. Adó- és járulékkedvezményeket biztosítanának a startupoknak. Megszüntetnék a szolgáltató szektor különadóit. Megszüntetnék az energiaszektor különadóit. *** Az ÖSSZES felsorolt tétel (masszív!) ADÓKIESÉS és (masszív!) KIADÁSNÖVELÉS. Hol van a mérleg másik serpenyője? És nehogy azt mondd, hogy a közmédia megnyírbálása meg a Belgrád-Budapest vasútvonal sztornózása... Baromság az egész.
Tidal_wave
2017. október 16. 16:41
Na próbáljuk meg számszerűsíteni a dolgokat: •Az áfát lecsökkentenék 27-ről 25 százalékra.: MINUSZ 200 MRd Ft évente •A közösségi közlekedésben csúcsidőn kívül csökkentenék az árakat és csoportos kedvezményeket adnának.: Jó néhány/tíz milliárd •Önkormányzati rendőrséget hoznának létre.: Megoldható kisebb költségvetésből, de minek? •Ingyenessé tennének minden felsőoktatási képzést az első tanévben.: Plusz néhány tíz milliárd (hacsak máshol nem emelnek tandíjat) •A pedagógusok fizetését megemelnék. : Ismét néhány tízmilliárd •Paks2 szerződéseinek felmondanák és szél- és naperőművek telepítését támogatnák.É Rövidtávon nincs többletkiadás, de hosszútávon akár több száz/ezer milliárd, de a felmondásból lehet egy nemzetközi választottbírósági per is. •Adó- és járulékkedvezményeket biztosítanának a startupoknak.: Legalább néhány milliárd, talán még belefér •Megszüntetnék a szolgáltató szektor különadóit.: Néhány tíz milliárd •Megszüntetnék az energiaszektor különadóit.: Ez is több száz milliárd, ha az összeset megszöntetik. És minderre annyit bírnak mondani, hogy nem költöznének a várba, meg nem építenének stadionokat sem. A stadionépítési program amúgyis hamarosan befejeződik, a várba költözés meg egyszeri költség...
pollip
2017. október 16. 15:28
A dk-s Koppány átigazolt a nomomo-hoz:-))))) tudtuk előre:-)))))))
balsors
2017. október 16. 15:19
"Magyarország – a kormány állításaival ellentétben – évről évre egyre rosszabbul teljesít” http://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/nagyot-fordult-a-vilag-a-forint-lehet-az-uj-svajci-frank.4.265041.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!