Elhunyt Aradszky László táncdalénekes

2017. október 09. 09:25

Vasárnap este elhunyt Aradszky László táncdalénekes, a hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója.

2017. október 09. 09:25

Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében – közölte a család hétfőn az Indexszel.

Aradszky László 1963-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskámmal, utóbb ez lett Magyarország első aranylemeze – a korongból azóta 300 ezer példány fogyott el.

A hetvenes években alig szerepelt a nyilvánosság előtt, 1986-ban tért vissza Újra itt vagyok című albumával. Pályafutása során számos európai országban lépett fel, de koncertezett Amerikában és Ausztráliában is. Legnagyobb slágerei közé tartozott még az Annál az első ügyetlen csóknál, a Nem születtem grófnak vagy a Szomszédasszony, fütyülök a lányára is.

(MTI)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. október 09. 18:57
Sok embert szórakoztatott, sokaknak volt jó élmény. Nem volt akárki. Nyugodjék békében.
peninsulavaldes
2017. október 09. 16:14
Isten véle
cutcopy
2017. október 09. 14:07
Ugyan szüleim korosztályánál is idősebb, de volt akkora híre, hogy megkerülhetetlen legyen a magyar könnyűzenei életben, hazatérése után ugyan nem került már teljesen vissza az első vonalba, de neve így is ismert a legtöbb magyar számára, béke poraira..!
Anti Komcsi
2017. október 09. 12:11
Ritka kedves és jókedélyű ember volt. Nem ripacskodott mint Koós. Béke poraira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!