Értelmi fogyatékkal élő fiatalok festményeiből nyílik kiállítás Budapesten

2017. október 16. 12:45

Festett ragyogás címmel értelmi sérüléssel élők festményeiből nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten.

2017. október 16. 12:45

Festett ragyogás címmel értelmi fogyatékossággal élő fiatalok műveiből nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Varga Zoltán, a kiállítást létrehozó Lámpás '92 Alapítvány koordinátora elmondta, hogy tizenöt éve hozták létre azt a kortárs képzőművészeti programot, amely az ország számos pontján élő tehetséges értelmi fogyatékos fiatalnak ad lehetőséget a művészet eszközeivel, hogy kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. Az alkotómunkán keresztül meg tudják mutatni különlegességüket, egyediségüket és tökéletességüket – tette hozzá.

A K11 művészeti központban csütörtökön nyíló kiállítás művészeti kurátora Pető Hunor képzőművész mellett Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész is elvállalta a program népszerűsítését. Az október 19-től november elsejéig látható kiállításon 15 év alkotásaiból válogattak, így 60 munkát tekinthet meg a közönség.

Varga Zoltán beszámolt arról is, hogy foglalkoztatási programjuk keretében hagyományőrző gyékényfonással, gyapjúszövéssel, újrahasznosítással is foglalkoznak a fiatalok, akik munkájuk során magas minőségű, piacképes termékeket hoznak létre. Ismertetése szerint a 2017-ben 25. születésnapját ünneplő, elsősorban értelmi fogyatékos fiatalokat és felnőtteket segítő alapítvány jelenleg 18 önálló intézményben biztosít családias ellátást több mint 160, jellemzően értelmi fogyatékos fiatalnak.

(MTI)

(Kép: www.programturizmus.hu)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2017. október 16. 18:03
http://bit.ly/2xJkV44
h.kovacs
2017. október 16. 16:03
nem is tudtam, hogy a fidelitas tagjai festenek is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!