Szemerkényi Réka volt nagykövet lett a washingtoni CEPA elemző intézet ügyvezető alelnöke

2017. október 25. 10:06

A washingtoni Európai Politikai Elemzések Központja (CEPA) ügyvezető alelnöke lett szerdától Szemerkényi Réka, Magyarország volt washingtoni nagykövete. A CEPA vezetői méltatták Szemerkényi atlantizmusát.

2017. október 25. 10:06

Szemerkényi Réka, Magyarország volt washingtoni nagykövete lett szerdán a washingtoni Európai Politikai Elemzések Központja (CEPA) nevű intézet ügyvezető alelnöke. 

Peter Doran, a közép-kelet-európai politikával és az amerikai-közép-európai kapcsolatokkal foglalkozó intézet új elnöke az MTI-nek elmondta: a megbízatás hosszú távra szól. Közölte: a volt nagykövet „Közép-Európa egyik vezető atlantista hangjaként megtestesíti a CEPA küldetését és vízióját”.  

A kinevezésről szóló közleményben Larry Hirsch, a CEPA elnök-vezérigazgatója  szintén Szemerkényi Réka „erőteljes atlantista elkötelezettségét” méltatta, és egyúttal kifejezte abbéli reményét, hogy továbbra is fáradhatatlanul dolgozik majd  Európa és az Egyesült Államok „mélyebb, tartósabb kapcsolatának” elősegítésén. 

A közlemény kiemeli a többi között Szemerkényi szerepét az Egyesült Államok térségbeli szövetségesei közötti energiapolitikai együttműködés erősítésében.

(MTI)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2017. október 25. 16:15
Ez a CEPA is egy NGO ? Ki finanszírozza ?
zakar zoltán béla
2017. október 25. 13:39
Bod-Mellár-.........
noMores
2017. október 25. 13:31
"A CEPA vezetői méltatták Szemerkényi atlantizmusát." Sajnos emiatt kellett távoznia: ugyanis nem nyalta eléggé sem Bástya elvtárs, sem Putyin elvtárs seggét. Ennyi.
Skankhunt42
2017. október 25. 12:50
"Közép-Európa egyik vezető atlantista hangjaként megtestesíti a CEPA küldetését és vízióját”. Én még azthittem washingtoni magyar nagykövetként magyar érdekeket szolgált!! Ideje volt kibaszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!