Lemondott Kerényi Miklós Gábor

2017. november 05. 17:11

Az Operettszínház művészeti vezetője tagadja a zaklatási vádakat.

2017. november 05. 17:11

Lemondott Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház művészeti vezetője, volt főigazgatója – írja a HVG. Kerényit Kalmár Péter rendező vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta az Operettszínházban dolgozókat. Kalmárt – aki hangsúlyozta, hogy ő nem volt áldozat – állítólag többen megkeresték a történetükkel, nyilvánosan azonban senki sem vállalta azt. Kerényi tagadja a vádakat. „Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam” – írja közleményében Kerényi.

Az Operettszínház is közleményt tett közzé, ebben azt írják, hogy a szexuális zaklatás minden formáját elítélik, a zaklatási ügyek felderítésében elkötelezettek, az áldozatokat segítik, és mindent meg akarnak tenni a tisztánlátás érdekében, a társulatot pedig tájékoztatták, hová fordulhat az esetleges zaklatások miatt, a társulat védelmében viszont azt kérik, hogy „a konkrétumokat nélkülöző híresztelésektől tartózkodjon”. Október 30-án rendkívüli igazgatósági értekezletet tartottak, melyen a volt és jelenlegi vezetők rögzítették, hogy „nincsen tudomásuk olyan eseményről, történésről, bejelentésről, mely a Budapesti Operettszínház működéséhez köthetően szexuális zaklatással kapcsolatos”.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. november 06. 20:53
Inkább mert Hitler és Einstein is heteró volt.
malakka
2017. november 06. 13:53
Most komolyan azt akarja valaki bemesélni az undorodva figyelő közönségnek, hogy heteroszexuális létére bemegy egy homárral egy terembe, gondosan megvárja, hogy az eltorlaszolja az ajtót, majd a felszólításnak részben engedelmeskedve eltűr három seggreverést egy vállfával? A részben engedelmeskedés jelen esetben azt jelenti, hogy na azért már a gatyáját nem hajlandó letolni... Mindezt úgy, hogy magát hirtelen haragúnak jellemzi. Ez gondolom abban nyilvánul meg, hogy megígér neki egy fejrúgást, ha nem áll félre az útból - a fenyítés után. Aha. Persze. És most hős és áldozat egyben.
teljesenertelmetlen
2017. november 06. 08:58
http://index.hu/kultur/2017/11/05/szinhaz_szexualis_zaklatas_elfenekeles_aldozatok/ Az index egy kicsit fáziskésésben van... Reménykedtek, hogy agyon tudják hallgatni, de aztán kiderült, hogy mégiscsak mondani kell valamit. Köln-szindróma.
Magyari Béla
2017. november 06. 08:33
róla volt szó a zsindex cikkében a fenékre verő baromarcú ő lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!