Szita: Példátlanul nagy fejlesztési program zajlik Kaposváron

2018. február 01. 20:23

A 171 milliárd forintos program az élet szinte minden területén érezteti hatását – közölte Kaposvár polgármestere a Németh István-program kapcsán.

2018. február 01. 20:23

Kaposvár történetének legnagyobb léptékű fejlesztésének nevezte a tavaly kezdődött és jövő év végéig tartó Németh István-programot a város polgármestere csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen. Szita Károly a Kaposvár Polgáraiért Egyesület Megyünk előre című rendezvényén mondott beszédében kiemelte: a város egykori polgármesteréről elnevezett, 171 milliárd forintos program az élet szinte minden területén érezteti hatását és olyan közös értékek mentén folyik, mint a család, a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend és a biztonság. Jelentős beruházások kezdődtek a gazdaság, az egészségügy, a kultúra, az oktatás, a közlekedés, az energiafüggőség csökkentése, a környezetvédelem terén – mutatott rá.

Példaként hozta fel, hogy megkezdődött Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es út gyorsforgalmi úttá bővítése, folyamatban vannak a közlekedési központ fejlesztései, ipari parki területek, utak és járdák újultak, újulnak meg, bővül a távfűtés, biomassza erőművet helyeznek üzembe és biogázt termelnek majd az eddig a földekbe injektált szennyvíziszapból. Orvosi rendelők újultak és újulnak meg, parkokat alakítanak ki, s olyan fontos épületek rekonstrukciójára is sor kerül, mint a Csiky Gergely Színház, a kórház szülészete, a levéltár vagy a Csokonai Hotel – sorolta.

Szita Károly szólt arról, hogy a Kaposváron eltöltött vendégéjszakák száma tavaly 5 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva, a város vonzerejének további növelése érdekében a Desedánál kempingfejlesztést valósítanak meg, bővítik a közbringahálózatot, helyreállítják a kaposszentjakabi bencés apátság romterületét. Szita úgy vélte: Kaposvár erős várossá vált, mert nincs adóssága, nő a vagyona, az elmúlt 20 év adatai alapján a somogyi megyeszékhelyen még soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliség, mint ma.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a kaposváriak jobban élhetnek, a vágyott jövőhöz azonban nyugodt és kiszámítható mindennapokra van szükség. Ezt veszélyezteti a migráció, amely megváltoztathatja Magyarország és Kaposvár életét - jelentette ki. A magunk és az utánunk következő nemzedékek elvárása az, hogy Magyarország és Európa az legyen, ami volt: népeit, nemzeteit tiszteletben tartó, hagyományait őrző és ápoló, kultúrája értékeit megóvni képes családra alapító ország, illetve kontinens – mondta a városvezető.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avízazúr
2018. február 01. 22:01
Igazi hungaricum ez a volt lelkes komcsi besúgó NERnyik. Az ilyen újhitűek szoktak a leghangzatosabban buzogni.
balbako_
2018. február 01. 20:50
És szerte az országban.
3M..
2018. február 01. 20:39
Szita Károly, Kaposvár, Fidesz. Mit is mondhatna mást? https://hu.wikipedia.org/wiki/Szita_Károly Kollégáját, Páva Zsoltot viszont rég hallottuk. Pécs is a térségben van. Kilábalt már a csődből? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!