Tom Lantos-szobrot avattak a XIII. kerületben

2018. február 01. 12:54

A polgármester hangsúlyozta: Lantos küzdött az antiszemitizmus, a diszkrimináció, a népirtás ellen.

2018. február 01. 12:54

Tom Lantosnak, az Amerikai Egyesült Államok kongresszusa néhai magyar származású képviselőjének szobrát avatták fel a főváros XIII. kerületében, a Révész utca és Viza utca között található Tom Lantos sétányon csütörtökön.

A Berzsenyi Dániel Gimnázium, Tom Lantos egykori iskolája szomszédságában tartott rendezvényen David Kostelancik, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője angol nyelvű beszédében azt mondta, hogy a képviselő igazi úriember volt, aki társai méltóságát tartotta szem előtt, függetlenül politikai nézeteiktől. Hozzátette: többször személyesen is találkozott a politikussal. Tóth József (MSZP), a XIII. kerület polgármestere úgy fogalmazott, hogy Tom Lantos a demokrácia, az esélyegyenlőség hőse volt; a párbeszéd, és nem a „pártbeszéd” híve.

Küzdött az antiszemitizmus, a diszkrimináció, a népirtás ellen, és kiállt a nemzeti kisebbségek jogaiért – hangoztatta. Tomicah Tillemann, Tom Lantos unokája angolul arról beszélt, hogy a képviselő Budapest fia volt. Amikor csak tehette, visszatért a városba, amely átitatta őt a család heves szeretetével – fűzte hozzá.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaZo
2018. február 03. 09:06
Miért kell? Mert horn, göncz után kell egy igazi zsidó is. Angyalföldön lakom, de szégyelem magam. Én kérek bocsánatot.
orion
2018. február 02. 10:58
Ezek a szoboravatások nagyon fű alatt mennek. Itt lakom, de Hornról is innen kaptam infót. Bezzeg a Lukács szobor lebontásától hangos volt minden! Horn, Göncz, Lantos... Veres Skanzen.
kicsiaborsde
2018. február 02. 10:18
Ugyan! Hol máshol avattok volna neki szobrot!
kozmosz
2018. február 01. 19:36
"A padról ugyanis, amin Lantos mester üldögél, két remek kutya figyeli őt olyan döbbent testtartással, szó szerint csigányira kigúvadt szemekkel, mintha az ismert demokrata macskává változott volna." https://444.hu/2018/02/01/shalom-vau-tom-lantos-friss-emlekmuve-megujitotta-a-magyar-kozteri-kiskutyaszobraszatot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!