Címlapon szélsőjobbozza Orbánt a Newsweek

2018. március 24. 14:06

A Newsweek portrécikke szerint Orbán Viktor az európai szélsőjobb példaképe. Kár, hogy a Newsweeknak minden kicsit is jobboldali dolog szélsőjobboldalinak számít.

2018. március 24. 14:06

A Newsweek-féle Orbán-portrécikk Lázár János bécsi videójával indít, ami a lap szerint a bevándorlók elleni félelmekkel játszadozik. Azt nem említi, hogy az osztrákok tartanak a legjobban attól, hogy a bevándorlók jelentősen növelik a bűncselekmények számát. A lap szerint a magyarok a szíriai események és az Iszlám Állam felbukkanása előtt szimpatizáltak a bevándorlókkal (azt nem említik meg, hogy hazánkban alig voltak bevándorlók korábban is).

A lap úgy látja, Orbán takitkája, ami a muszlim bevándorlók, Soros György és az EU ellen irányult, működik. A Fidesz várható választási győzelmét pedig az európai szélsőjobboldali pártok reményének nevezi. (Azt úgyszintén nem említi meg, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja.) Majd röviden összefoglalja Orbán Viktor eddigi politikai karrierjét és taglalja a korrupciós vádakat. Olyan, rendkívüli elemzői meglátások is olvashatóak a cikkben, hogy Orbán számára a migráns negatív kifejezés. 

A magyar miniszterelnökről a Newsweek számára az egyik fő nyilatkozó Paul Lendvai, de a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás kapcsán megszólal benne Daniel Makonnen, a Soros-féle Nyitott Társadalomért Alapítvány munkatársa, aztán a European Council on Foreign Relations munkatársa, Végh Zsuzsanna is. 

A jobboldalról a Magyar Hírlap munkatársát, Őry Mariannt szólaltatták meg, aki az ellenzéki összefogás valószínűtlenségére hívja fel a figyelmet, valamint többször megszólal Kovács Zoltán kormányszóvivő. Őry arra is felhívja a figyelmet, hogy talán a liberális médiakörökben nem divatos Orbánt szeretni, de ha valaki időt szán a kommentszekcióra, más kép bontakozik ki. 

A Newsweek valamilyen rejtélyes oknál fogva nem csak Le Pent sorolja a szélsőjobbra az Orbánnal szimpatizálók közül, hanem Jaroslaw Kaczynskit, a kormányzó nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság elnökét, Geert Wilders holland jobboldali politikust és Donald Trump menesztett stratégáját, Steve Bannont is. A társaságba keveredik Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt vezetője, jelenlegi alkancellár is. A Newswee Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségeseként írja le a magyar kormányfőt.

A végkövetkeztetést természetesen a homályos múltú Paul Lendvai vonja le: eszerint Orbán a hübrisz hibájába esik és túlságosan hataloméhes. És bármi, ami őt gyengíti, az a demokráciát segíti elő.

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. március 27. 09:06
EBBEN SEM ÉRTEK EGYET SENKIVEL AKI AZ Ú.N. "VITA " MELLETT ÉRVEL. A VITA UGYANIS FÖLÖSLEGES SZÓFOSÁS.SOK BESZÉDNEK SOK AZ ALJA, S A ZSENI EZT(!) TUDJA. EZÉRT NEM MEGY BELE EBBE A "CSŐBE". JÓL TESZI. Mindazonáltal a "vitahívők"--akár elismerik akár nem--tkp. NEM IS VITATKOZNI AKARNAK, hanem egy verbális dagonyában élvezkedve valamiféle GYŐZEDELMI KÉJBEN ÉLVEZKEDNI-ELÉLVEZNI. És Dr.O. "átlát a szitán", s ezért SEM(!) megy bele a fölösleges és többnyire sehova nem vezető szócséplésbe. (ráadásul "objektiv vita" NINCS IS A VILÁGON--ma már nincs--mondjon akárki akármit is arról a "verbális maszturbációról"..amit egyesek vitának neveznek)
Cezar
2018. március 26. 21:17
Még nem volt ennyire hírhedt miniszterelnökünk!!! Ebben is felugrottunk a tabellán!
syphax
2018. március 26. 09:42
A "Newsweek"-nek MINDEN SZÉLSŐJOBB, ami nem liberálgenyó. Úgyhogy nem köll komolyan venni!
Biivisz
2018. március 25. 22:01
Ez pontosan ugyanannyit ér ma már, mint a "Madam President" címlap. Nincs olyan normális ember, aki ezt már komolyan veszi. Még (már) az amerikaiak között sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!