Öt nap

2018. április 03. 14:10

Olyan nincs, hogy az ellenzék nem érzékeli a csodaváró hangulatot.

2018. április 03. 14:10
N. Kósa Judit

„Bevallom, úgy voltam én ezzel az ellenzéki együttműködéssel, mint szegény apósom, amikor bemondták a rádióban, hogy kivégezték Rajkot. Egykori cellatársaként arra esküdni mert volna, hogy a volt belügyminiszter nem volt áruló; de rövid úton bemagyarázta magának, hogy ez most félrevezetés, az elvtársak valami okból kivonták őt a forgalomból, és búvóhelyen, hamis papírokkal várja, hogy ismét cselekedhessen.

Na, én meg arról győzködöm magamat két hete, hogy olyan nincs, hogy az ellenzék nem érzékeli a csodaváró hangulatot. A háttérben már biztosan zajlanak felnőttekhez méltó, a kölcsönös előnyök és a józan kompromisszumok mentén felépített tárgyalások az egyéni választókerületi esélyek optimalizálásáa érdekében. Nem mutatják, persze, mert az ellen ettől csak vérszemet kapna. De nem hagynak minket a kétségbeesésben újabb négy évre, az tuti.

Amikor a múlt csütörtökön elmentem a választókerületemben egy demokratikus ellenzékivé egyszerűsödött fórumra – a kormánypárt nem tette tiszteletét, és valami véletlen folytán a jobbikos jelölt sem -, engem is csak egyetlen kérdés foglalkoztatott igazán. Hogy megdumálták-e már, ki lép vissza. Őket sem érhette meglepetésként, hogy az obligát programismertető körök (Kétfarkúul: legyen minden jobb; 93 százalék, hogy nem fogunk lopni) rögvest ez a kérdés hangzott el. Talán csak a felcsapó csalódottság mértéke rezzentette össze a jelölteket: mikor az utolsó aspiráns is kijelentette, hogy ő ugyan soha, a hallgatóság egy része egyszerűen vette a kabátját, és becsapta maga mögött az ajtót.”

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2018. április 04. 09:43
Rajtatok már a csoda sem segít!
catalina9
2018. április 04. 07:25
„Bevallom, úgy voltam én ezzel az ellenzéki együttműködéssel, mint szegény apósom, amikor bemondták a rádióban, hogy kivégezték Rajkot. Egykori cellatársaként arra esküdni mert volna, hogy a volt belügyminiszter nem volt áruló; de rövid úton bemagyarázta magának, hogy ez most félrevezetés, az elvtársak valami okból kivonták őt a forgalomból, és búvóhelyen, hamis papírokkal várja, hogy ismét cselekedhessen." szegény após....és micsoda meny. Nem ismertem N. Kósa Judit családi hátterét, de sejtettem, hogy nem üldözött papokból állt a rokonság..
akiaki
2018. április 03. 22:21
neki apukája együtt sínylődött az elvtársi cellában rajkkal, a belügyérrel? hát akkor az internacionálét elő!
hátakkor
2018. április 03. 21:29
Rajkné a temetőben egy sírnàl pityergő hölgynek: - Őt is, mint a Lacit? - Nem, őt még a Laci..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!