Szijjártó Péter: Az európai biztonság Közép-Ázsiában kezdődik

2018. május 04. 09:06

Magyarország azt szorgalmazza, hogy az Európai Unió segítse a közép-ázsiai országok határvédelmét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy terrorizmusról szóló nemzetközi konferencián.

2018. május 04. 09:06

Magyarország azt szorgalmazza, hogy az Európai Unió növelje a közép-ázsiai országoknak eddig juttatott támogatást, hogy meg tudják védeni saját határaikat, és ne váljanak az Európa irányában meginduló, alapvetően afgán migrációs folyamat tranzitországaivá – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Dusanbéban, a terrorizmus és a szélsőséges eszmék visszaszorításáról szóló nemzetközi konferencián.

Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon adott interjújában elmondta, hogy az ENSZ, az Európai Unió és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, illetve a tádzsik kormány által közösen szervezet konferencián felszólalva arról beszélt, ma már egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy az európai biztonság Közép-Ázsiában kezdődik. 

Ha az afgánok megindulnak migrációs céllal, akkor leginkább Európa felé indulnak meg. Azért is kiemelten fontos Európa együttműködése Közép-Ázsiával, hogy elejét vegyük egy onnan kiinduló, Európába tartó, alapvetően afgán migrációs hullámnak – mondta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nicolas
2018. május 06. 00:22
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
Gombóc XVI. Artúr
2018. május 04. 23:26
Hát, aztán amikor az EU az afrikai országokat akarta ugyanezen célból megsegíteni, azt a megállapodást pont Magyarország szavazta le az összes tagállam közül, ezért nem is lett belőle semmi. Petike, egy kicsit nagyon képmutató vagy!!!!!
Sulammit
2018. május 04. 10:56
Amíg ilyen béna dzsók ülnek az EU-ban hiába minden józan érvünk.
zakar zoltán béla
2018. május 04. 10:50
ÉRTI A DOLGÁT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!