Charlie, Mészöly Kálmán, Lovász László is Budapest díszpolgára lett

2018. június 19. 13:05

Ahogy Vásáry Tamás és Horgas Eszter is.

2018. június 19. 13:05

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén, az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

Díszpolgári címet kapott Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező, Horgas Eszter fuvolaművész, Horváth Károly, művésznevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tiszteletbeli örökös főzeneigazgatója, zenei főtanácsadója.

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.

(MTI, kép: MTI Fotóbank)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stüszivadász
2018. június 20. 18:50
Tehetséges zenész Charlie,de nagy bunkóság volt részéről,hogy farmerdzsekiben vette át a kitüntetést!
Babivadász
2018. június 19. 14:22
Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára .
lynx
2018. június 19. 13:38
https://youtu.be/I67Lj8EK92s "Ébredés, változás, minden új nap új, ölelj át, mitől félsz ennyi hajnalon túl? Az aki szép, az reggel is szép, amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy ne siess még, ne siess úgy, mondok valamit,a tükröd hazudik, nehogy elhidd, hogyha másnak lát! Az légy, aki vagy, érezd jól magad, és ha elhajózom hosszú vizeken, néhány kikötő még útba ejthető, de úgyis visszaérkezem."
kohntalan
2018. június 19. 13:19
Követelem, hogy Kertész Ákos kapja vissza díszpolgári címét!!!! Igazat szólt a magyarokról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!