Európai Menekültügyi Hivatal: Csökkent a menedékkérelmek száma

2018. augusztus 06. 15:43

Évente már csak 50 ezer kérelem érkezik, emellett csökken a pozitív elbírálások száma is.

2018. augusztus 06. 15:43

Mintegy 15 százalékkal csökkent az Európai Unió tagországaiban benyújtott menedékkérelmek száma az idei év első felében 2017 azonos időszakához képest – írta hétfőn közzétett jelentésében az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO). A helyzetértékelés szerint 2018 első hat hónapjában 301 ezer menedékkérelmet adtak be az uniós tagállamokban, illetve Norvégiában és Svájcban, ami 15 százalékos csökkenést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

A dokumentum arról tanúskodik, hogy idén eddig havonta átlagosan mintegy 50 ezer nemzetközi védelem iráni kérelmet adtak be a vizsgált országokban, júniusban 51 ezret, 1600-zal kevesebbet, mint májusban. A számok azt mutatják, hogy a helyzet stabil, a tavalyi nagyjából 43 százalékos csökkenés után továbbra is folyamatosan mérséklődik a benyújtott menedékkérelmek száma – emelte ki az EASO.

A kérelmezők legnagyobb csoportját a szíriaiak, az afgánok, az irakiak, a pakisztániak és a nigériaiak tették ki júniusban. A szervezet emellett megjegyezte, hogy számottevően megemelkedett a törökök és a venezuelaiak száma az utóbbi időben.

A megvizsgált elsőfokú beadványok 32 százalékát bírálták el pozitívan, ami 10 százalékpontos visszaesést jelent. A kérelmek elismerésének aránya a szíriai és az eritreai állampolgárok, valamint a hontalanok körében volt a legmagasabb. Az elsőfokú határozatra váró, függő ügyek száma június végén 420 ezer volt.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2018. augusztus 06. 21:39
Hitler is azt hitte , hogy a nyugat már annyira elpuhult, hogy nem fog tudni harcolni.
3M..
2018. augusztus 06. 20:34
"Tarthatatlan" állapot: egyetlen migráns érkezett 10 nap alatt. Bakondi szerint ez már az invázió. https://zsurpubi.hu/cikk/5699-tarthatatlan-allapot-1-azaz-egyetlen-menekult-erkezett-10-nap-alatt/ Szebb Jövőt!
3M..
2018. augusztus 06. 20:26
A Fidesz elkezdi bontani az "ideiglenes határzárat"? Szebb Jövőt!
Bitrex®
2018. augusztus 06. 19:01
Daher sollte dieses pervertierte Asylrecht unverzüglich und ersatzlos abgeschafft werden. Minden egyes benyújtott menedékkérelem eggyel több a kelleténél. A menedékjog létezése az üzleti alapja az embercsempészeknek, és az illegális migrációnak. Bárki, aki soha a büdös életben nem kapna EU beutazási vízumot, egyszerűen csak eldobja papírjait és azt állíthatja, hogy ő üldöztetésnek van kitéve. És ettől a perctől kezdve nem lehet vele mit kezdeni, kérelmét ki kell vizsgálni, éveken keresztül el kell őt tartani, állami gyámság alá helyezni. Még ha negatív döntés is születik, a kitoloncolás a legtöbb esetben nem lehetséges, mert hiányzó papírok miatt az illető valós kiléte, állampolgársága nem megállapítható. Ezért kell ezt a kiforgatott, lezüllesztett, pár év alatt perverzzé tett menedékjogot (Genfi Egyezmény) minél előbb, pótlásmentesen megszüntetni. Az ENSZ meg mehet ahová való, a sóhivatalba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!