Jelentősen emeli az óvodák finanszírozását az Emmi

2018. augusztus 07. 21:04

Radikálisan emeli az óvodáknak jutó állami támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahogy azt kedden közölték a tárca illetékesei.

2018. augusztus 07. 21:04

A kormány az ideinél mintegy 4,5 milliárd forinttal több támogatást biztosít az óvodák fenntartóinak a jövő évi költségvetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a nemzeti köznevelésről szóló törvény és a módosított óvodai nevelés országos alapprogramja legfontosabb célként határozta meg az óvodáskorú gyermekek egészséges fejlődésének elősegítését, ennek fontos része - játékos formában - a lelki nevelés, a szülőföldhöz kötődés kialakítása. Ezért az alapprogram az óvodai nevelés mindennapi gyakorlatába illeszti a magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományőrző népi játékok, dalok megismerését. Ezt a munkát a minisztérium a többi között saját gyártású kisfilmek készítésével is segíteni akarja, az előkészületek már tartanak. 

Megemlítették, hogy hamarosan minden magyar óvodába eljuttatják a magyar népmesék ajándékcsomagot. Az óvodapedagógusok ingyenesen hozzáférhetnek módszertani-digitális tartalmakhoz a nemzeti köznevelési portálon. A kapcsolódó tartalmi fejlesztésekre a jövő évi költségvetés további 500 millió forintot biztosít.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. augusztus 07. 21:39
Magyarországon ma már a születendő csecsemők szinte mindegyike cigány. A Fidesz szavazóbázisának gerincét jelenleg a szüleik alkotják. Mivel a Magyarország teljes kifosztásig a hatalomban kívánnak maradni, a cigányok utódait támogatják, az értelmiségi szülők gyermekei helyett. A minőség másodlagos, elsődleges a mennyiség. A Fidelitas ifjúsági tagozatának tagjai is, ma már szinte mindegyike fiatalkorú cigány. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!