Szilágyi: A kormány nagy hangsúlyt fektet a diaszpórában élő magyarok támogatására

2018. augusztus 24. 18:19

A kormány nagy hangsúlyt fektet a diaszpórában élő magyarok támogatására, mindazt a segítséget meg szeretné adni nekik, amit 1990 és 2010 előtt nem, vagy csak minimálisan kaptak meg – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2018. augusztus 24. 18:19

Szilágyi Péter a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 17. továbbképzésének zárónapján, a Széchenyi István Egyetemen emlékeztetett arra, hogy a diaszpórában 2,5 millió, a Kárpát-medencével együtt összesen 15 millió magyar él a világban. 

Az alaptörvény szerint a kormány nemcsak felelősséget érez, hanem felelősséggel viseltetik a diaszpórában élők iránt, ezért a 2010-ben elkezdett munka folytatódik – hangsúlyozta a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. 

Kitért arra, hogy októberben és novemberben megjelennek azok a támogatások a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, amelyekkel a diaszpórában élő magyar iskolákat és szervezeteket támogatja a nemzetpolitikai államtitkárság.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. augusztus 24. 18:33
Kötelessége és már csak az a kérdés, hogy az elmúlt fél évszázadban miért nem tették a magyar kormányok.
3M..
2018. augusztus 24. 18:24
2005-ben Orbán Tusványoson megígérte, csak akkor támogatják Románia uniós csatlakozását, ha az erdélyi magyarok számára biztosítja a területi autonómiát. Ezt Románia nem tette meg, 2007-ben a Fidesz-KDNP mégis megszavazta Románia csatlakozását. Jelenleg a területi autonómia kivívásának mi a céldátuma? Melyik évet jelölte meg a Fidesz? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!