Civilek és művészek tüntettek a hajléktalan-törvény ellen

2018. október 15. 09:48

Kétezer civil és nyolcvanhárom művész tüntetett a Kossuth téren.

2018. október 15. 09:48

Kétezer civil és 83 művész tiltakozott a kormány hajléktalanságot kriminalizáló törvénye ellen Október 14-én, vasárnap délután a Kossuth téren – írja az Euronews. Hozzáteszik: a jelenlévők nem csak a kormányt, hanem a szerintük érzéketlen társadalmat is elítélték. „A nyomorgókat éppen a többség közönyének erejében bízva szorítják ki az utcáról is” – hangoztatta Korniss Mihály drámaíró, rendező.

Az ügy apropóját az adta, hogy az utcán élést megtiltó törvénycsomag október 15-én hétfőn lép életbe. Ennek értelmében közmunkával és elzárással büntethetik azt, aki többszöri figyelmeztetés ellenére is közterületeken marad, valamint ingóságait is elvehetik. A magyar kormány szerint mindennek célja, hogy senki ne éjszakázzon az utcán.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Molnar Janos
2018. október 16. 20:30
Furcsa, hogy mindenki szakértőnek hiszi magát, miközben azt sem tudják, hogy az éjjeli menedékhely, meg a nappali melegedő mind az éjjeli, mind a nappali tartózkodást biztosítja. Pluszban vannak az átmeneti szállások, ahol a még hajléktalan, de már dolgozó, csekély bérért elhelyezkedhet. Persze kérdés, mert erre a szakember sem tud pontos választ, hogy elégséges-e a rendelkezésre álló hely. És ha már mindenképpen politikát kell vinni a folyamatokba, emlékezzünk: akkor kezdtek tömegesen megjelenni a hajléktalanok, amikor a szoci-szdsz kormány megszüntette azokat az egészségügyhöz tartozó intézeteket, ahova a pszihikailag magukról gondoskodni nem tudó emberek voltak beutalva. A hajléktalanok nagy részét, ma is az ilyenek teszik ki. Viszont addig, amíg az önhibájukon kívül utcára kerültek helyzetére nincs megoldás, óriási hiba alkotmányba foglalni egy megoldatlan helyzet következményeinek megtiltását. Hát nincs senki a döntéshozók között, aki nemcsak szájjal, de szívvel és lélekkel is keresztyén?
afrikai
2018. október 15. 22:19
Azt a fetrengô elmebeteget:)))
wijuzoceno
2018. október 15. 21:42
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, otthon 2 gyerekkel. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta meghaladja a 10k-ot, és meggyőzött, hogy próbáljak. A potenciál ezzel véget nem ér. Íme, amit csináltam......>>>> https://www.WebJob33.Com
silenceCZ
2018. október 15. 15:40
bolsikáim, most az a bajotok, hogy vélhetőleg kevesebb ember fog megfagyni ? Múlt télen még másért nyüszítettetek férgecskék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!