A száz éve elhunyt Claude Debussyre emlékeznek a Zeneakadémián

2018. november 10. 10:57

Fellép: Ránki Dezső, Klukon Edit, Vigh Andrea és az Accord Quartet.

2018. november 10. 10:57

Claude Debussy műveivel emlékezik meg Vigh Andrea hárfaművész, valamint Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművész a francia impresszionista zeneszerző halálának 100. évfordulójáról november 15-én a budapesti Zeneakadémián.

Az est első felében az Egy faun délutánja, a Triószonáta és a Két tánc hangzik el Vigh Andrea hárfaművész előadásában, Drahos Béla fuvolaművész, Szatmári Zsolt klarinétművész és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából alakult Accord Quartet közreműködésével. 

A koncert második felében Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek a zeneszerző két zongorára és négy kézre írt műveiből a Fehéren és feketén, a Lindaraja, a Hat antik felirat és a Kis szvit című darabokat adják elő az MVM Koncertek részeként – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2018. november 12. 13:53
Hogy is említették a művész nevét a cseppet sem posztkommunista familigájban a nagyon demokraták? Ha valaki nem tudná … debuzi.
alex.leopardi
2018. november 10. 16:43
https://www.youtube.com/watch?v=CvFH_6DNRCY
exfahrenheit
2018. november 10. 16:12
Claude Debussy - La Mer https://www.youtube.com/watch?v=FOCucJw7iT8
syphax
2018. november 10. 13:54
Claude Debussy-t Kodály is nagyra becsülte és zeneszerzői alkotómódszereit bizonyos mértékig adaptálva és "magyarra igazitva" BE IS ÉPITETTE saját zeneszerzői munkásságába. Pl, a "Tenger" c. szvitjének, vagy az "Egy faun délutánja" hang effektusai--számomra legalábbis--rezonálnak a Mátrai képek, a Galántai táncok vagy a Marosszéki táncok hang-foltjainak textúrájával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!