Kásler: Fel kell készülni a negyedik ipari forradalomra

2018. november 22. 11:06

A negyedik ipari forradalom korszakában élünk, egyre csak halmozódnak az ismeretek, ezért fel kell készülni „az előttünk álló háborúra”, amely nem feltétlenül lesz „véres” háború – jelentette ki Kásler Miklós csütörtökön.

2018. november 22. 11:06

Azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) plenáris ülésén.

Kásler Miklós azt hangoztatta, hogy a magyar felsőoktatás jó, ugyanakkor közös érdek még jobbá tenni. Az oktatók felelőssége hihetetlenül nagy, hiszen rájuk van bízva a jövő, a tanárok szemléletén, példamutatásán, nemcsak az oktatáson, hanem a nevelésen is múlik, hogy egy tanuló milyen „örökséggel lép ki az életbe” – jelentette ki a miniszter. Azt mondta, a negyedik ipari forradalom korszakában élünk, halmozódnak az ismeretek, ezért fel kell készülni „az előttünk álló háborúra”, amely nem feltétlenül „véres” háborúkat jelent.

A magyar felsőoktatás tradíciói, a magyar hagyományok, az elért eredmények azonban olyan alapot jelentenek, amelyre lehet építkezni – emelte ki. Kásler Miklós úgy fogalmazott, a magyarság kultúráját a kereszténység emelte újabb spirituális szintre, ez a szellemiség hozta létre az iskolákat, az egyetemeket, a kórházi rendszert. Őseink generációi hozták létre egyedi kultúránkat, más nemzetektől megkülönböztető világszemléletünket, és nem szabad hagynunk ezt elveszni; ápolni, építeni kell, ez ugyanis a biztos alap, amelyre támaszkodhatunk – tette hozzá.

A miniszter azt mondta, bízik abban, hogy a kormány és a rektorok közösen előrébb tudják vinni a magyar tradíciókat, örökséget, a munkájukban pedig a mérce mindig az emberhez méltó ismeretanyag, viselkedés és tudás lesz.

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2018. november 22. 20:31
Háború, szabadságharc, forradalom, sallerek, csak a duma, meg a parasztvakítás. Csak dolgozni ne kelljen...
kiss.istvan770
2018. november 22. 15:25
Fegyveres lesz az amint kiderül, hogy Isiász hitelt vett fel az EU terhére a migráns kártyához.
Vadakat terelő juhász
2018. november 22. 13:16
Már ez is háborúzik? :D Amióta Kásler miniszter lett, semmilyen érdemleges dolgot sem csinált, csak a süket dumát nyomja.
dr Angyalföldy
2018. november 22. 12:26
Egyáltalán nincs minden rendben a felsőoktatásban, meg egyáltalán az oktatásban. Energikusan ki kell seprűzni belőle a ballibsi tahó oktatókat, tankönyveket, szellemet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!