Óriáskerék épült advent idejére Szegeden

2018. november 21. 11:47

Tíz emelet magas.

2018. november 21. 11:47

Tíz emelet magas óriáskerék épül advent idejére Szegeden, emellett szalmalabirintus, fényfestés és szabadtéri jégpálya is várja az ünnepekre készülődőket a Tisza-parti városban – tájékoztatta a Karácsonyi Hetek programsorozatát szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a szegedi adventi programok egyik fő látványossága a Széchenyi téren egy csaknem 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék lesz, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.

A Dóm téren felállított sátrakban a kézműves portékák között válogathatnak a vendégek. A tér közepén egy mintegy félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, közvetlenül mellette pedig szalmalabirintus épül föl, míg a háttérben a Mesés kastély magasodik. Ez utóbbiban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély mozi és kézműves-foglalkozások fogadják a szegedi családokat. Ismét látható a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton este fényárba borul a Dóm homlokzata. M. Tóth Zsolt világbajnok vezényletével pedig újra láncfűrészes jégszobrászok kápráztatják el a rendezvény vendégeit.

(MTI)

Fotó: Papdi Balázs fotó

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2018. november 21. 15:54
Biztos?
annamanna
2018. november 21. 14:38
"Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon. Csak egy kérdésem van: mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?" https://888.hu/article-mi-kerul-ennyibe-egy-karacsonyi-vasaron
Aerion
2018. november 21. 12:48
Remek, advent kommunista olvasatban = vurstli. Megjegyzem, Londonban, Budapesten, vagy Siófokon nem adventi látványosság gyanánt építettek ilyen szarságot.
jóember
2018. november 21. 12:31
"Óriáskerék épült advent idejére Szegeden. Tíz emelet magas. " Ez mind semmi! Debrecenben meg 15 emelet magas épül! Meg jégpálya is! Meg minden! Hajrá Debrecen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!