Potápi: A diaszpóra több mint száz képviselője érkezik a diaszpóratanács ülésére

2018. november 13. 12:05

Kárpátalja helyzetéről és a határon túli magyarok EP-választásokon való részvételéről is tanácskoznak a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén, csütörtökön és pénteken – mondta el Potápi Árpád János államtitkár.

2018. november 13. 12:05

A Magyar Diaszpóra Tanács csütörtökön, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pedig pénteken ülésezik Budapesten, a Várkert Bazárban – mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János közölte: a diaszpóratanács találkozóját nyolcadik alkalommal tartják, és idén a világ magyar közösségeinek több mint száz képviselője érkezik Budapestre. Az ülés már szerdán elkezdődik a 0. nappal – tette hozzá.

A Máért pénteki ülésén a magyarországi és határon túli magyar pártok találkoznak – mondta el az államtitkár.

Potápi Árpád János a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a diaszpóratanács fő témája idén Kárpátalja helyzete, a határon túli magyarok részvétele az európai parlamenti és a magyar országgyűlési választáson, valamint a magyarságot érintő gondok, bajok és sikerek.

Azért foglalkoznak kiemelten Kárpátaljával, mert a nemzetrészek közül ez a terület van a legnehezebb helyzetben. A magyarság érdeke és célja azonban az, hogy helyben tartsa a magyarság ezen csoportját, és a nehézségek ellenére se hagyják el szülőföldjüket az ott élők – közölte az államtitkár.

(MTI)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2018. november 13. 15:19
Mennyibe kerül ez a magyar adófizetôknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!