Polgárháborútól és diktatúrától félti egy svájci újságíró Magyarországot

2018. december 19. 16:08

A Tages-Anzeiger svájci napilapban megjelent cikk szerint az ellenzék egy része is radikalizálódhat, ha elbuknak a tüntetések – főleg úgy, hogy a „szélsőjobbos jobbikosok” közül jó néhányan félkatonai kiképzésben is részesültek.

2018. december 19. 16:08

Egy svájci lapvélemény szerint az ellenzék és a kormányoldal számára is minden vagy semmi a tét, mindkét oldal radikalizálódhat, ami akár polgárháborús állapotokat is eredményezhet – számol be a Privátbankár.

A Tages-Anzeiger svájci lapban megjelent véleménycikk szerint, ha elbuknak a kormányellenes tiltakozások, akkor Magyarországot valódi diktatúra és esetleg polgárháborúhoz hasonló állapotok fenyegetik. A szerző, Bernhard Odehnal szerint azonban nem csak az ellenzék, hanem Orbán Viktor miniszterelnök számára is „minden vagy semmi” a tét – a hangulat ugyanis már a kisebb városokban, a Fidesz egykori fellegváraiban is fordulóban van a túlóratörvény és a kormánypropaganda miatt.

A szerző továbbá kifejti, hogy szerinte az „agymosott Orbán-hívők” számára elég egy intés, hogy nekimenjenek az állítólagos Soros-szolgáknak, ráadásul ott vannak a kormányfő karhatalmi egységei is. Az ellenzék egy része is radikalizálódhat, ha elbuknak a tüntetések – a „szélsőjobbos jobbikosok” közül jó néhányan félkatonai kiképzésben részesültek.

Bernhard Odehnal végül azt javasolja, hogy az EU küldjön közvetítőket Magyarországra, és állítson fel egy Task Force Hungary nevű egységet, mivel „Keleten polgárháborúhoz hasonló állapotok fenyegetnek.”

A Tages-Anzeiger egy országosan terjesztett napilap, eladott példányszáma meghaladja a 130 ezret, és naponta csaknem 400 ezer olvasót ér el.

A budapesti eseményekkel– többek között – a New York Times is foglalkozott. Az amerikai lap kiemeli, hogy miközben hétfőn a köztelevízió épületében egy földön fekvő ellenzéki képviselőt biztonsági őrök vettek körbe, egy társa pedig kint megpróbált keresztülfurakodni a rendőrsorfalon, a televízió a galambhúsról és a galambtenyésztésről sugárzott műsort. Azok a magyarok, akik csak az állami vagy az Orbánhoz lojális médiából tájékozódnak, valószínűleg nem érzékelik a tüntetések méretét, vagy külföldi provokátorok művének tartják azokat – vélte a lap.

A New York Times viszont megszólaltatta Kovács Zoltán kormányszóvivőt is, aki elmondta: a nemzetközi mainstream média megint egyfajta alternatív valóságot teremt.

Mindeközben a Pesti Srácok online portál tisztázó célzattal a Youtube-on tett közzé egy videót, amelyen az ellenzéki képviselők legparádésabb megmozdulásai láthatók a köztévé épületében, angol felirattal együtt. 

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2018. december 20. 12:02
A nyugatnak fingja sincs a tényleges magyarországi helyzetről. - Nem is csoda, mert a liberál kezekben levő pc médiájuk csak torz képet tud adni a valóságról.
hakos
2018. december 20. 09:45
"azt javasolja, hogy az EU küldjön közvetítőket Magyarországra, és állítson fel egy Task Force Hungary nevű egységet, mivel „Keleten polgárháborúhoz hasonló állapotok fenyegetnek.” Na, de legalább megtudtuk, hogy mi a mesterterv, amiről a magyarországi ellenzék külföldi gazdái álmodoznak...
Jason Bourne
2018. december 19. 23:01
a „szélsőjobbos jobbikosok” közül jó néhányan félkatonai kiképzésben részesültek Ja, megtanultak fókázni.
makapaka2
2018. december 19. 22:38
Ezt az ócska ripacskodást beveszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!