Vádat emeltek egy mohácsi férfi ellen, aki baltával verte agyon kutyáit

2019. január 09. 10:52

A két kutya a vádlott bántalmazása következtében különös szenvedésnek volt kitéve.

2019. január 09. 10:52

Állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy mohácsi férfi ellen, aki baltával verte agyon két kutyáját – tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott tavaly áprilisban baltával ütlegelte két kutyáját, az állatok koponyája betört. Ezután a férfi az ebeket egy lakóházához közeli aknába dobta. A két kutya a vádlott bántalmazása következtében különös szenvedésnek volt kitéve, az aknában rövid időn belül elpusztultak – írták.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2019. január 09. 13:29
"egy jól szocializált értelmes kutya kb egy 3 éves gyerek értelmével bír." De egy jól szituált értelmes kutya mégsem gyerek és nem is helyettesíti azt! Az egy téveszme, hogy a kutya az ember barátja lenne. A kutya az ember eszköze, csak az utóbbi időkben egy kicsit túl lett tolva a bicikli a kutyavédelem terén. Egyébként IQ terén a vaddisznó is eléri a kutya szintjét de mégis puskával vadásznak rá, meg a disznó is, azt meg leteperik és szíven szúrják, aztán meg tűzön égetik, feldarabolják, megeszik. Én kétlem, hogy ezt a disznó egy percig is élvezné. És sorolhatnám a marhákkal, juhokkal..stb. A harsány állatvédők, miközben bőszen falatozzák a rántott karajt, ezt nemigen szokták felhánytorgatni. A cikkben említett magatartás elítélendő nem vitás, szankcionálni kell, de a börtönbüntetést túlzónak tartom. A büntetés célja nem a kutya védelme kell, hogy legyen, hanem a fenti magatartásforma társadalomra veszélyes voltának visszaszorítása.
bunko_jobbos
2019. január 09. 11:15
Fasz kivan. És akkor mit csináljál, ha kölykedzik 9-et? A nagyapám meg az apám meg minden rendes ember évezredek óta a megszületett kölyköket agyonverte vagy megfojtotta. A kismacskákat is. Teljesen elbaszott lett a világ. A faszbukon most már minden nap szembejönnek a szegény kiskutyusok posztok (főként középkorú nőktől). Gyereke persze egynek sincs. A múltkor írta egy ismerősöm, hogy lakásba költöznek és a kiskutyájukat odaajándékoznék valakinek. Mire egy ismerőse hozzászólt, hogy inkább akkor ne költözzetek, ő is a család része. Ez tágabban értelmezve sátánizmus. Egyszerűen az állatokat az ember szintjére emelik. Első prófétája ennek maga Hitler volt, ő vezette be az első állatvédelmi törvényeket. Ugye általában az ilyen emberek jobban szeretik az állatokat, mint az embereket, hát az ő esetében ez is fokozottan érvényesült. Azt megértem, hogy egészséges felnőtt kutyát nem szép dolog agyonverni meg kínozni, én sem tennék ilyet. De már akkor tyúkot sem vághat az ember? Mert annak is a torkát kell elvágni és közben stresszel. (Most az otthoni vágásról beszélek, az üzemi az más tészta.) És megenni szabad vagy már azt sem? Ezért fog kipusztulni Európa, az arabok meg nem. Mert elszakadtunk a valóságtól, de nagyon.
zakar zoltán béla
2019. január 09. 11:05
Egy kis szöges korbács neki sem ártana, netán kutyamarás szőrével!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!