Evett már gyógynövényes sertéshúst?

2019. február 13. 14:37

A Nagykun-Hús innovatív termékkel rukkolt elő, jön a gyógynövényszármazékokat tartalmazó hús.

2019. február 13. 14:37

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák – közölte a cég közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  „Ciborum Vitae" jön létre.

Négy húskészítmény termékcsoportban, marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt vörös áruk és sonkafélék, használják a gyógynövényolajokat. A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő, valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2019. február 14. 08:32
"A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő, valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot." ...ez egyet jelent: mocskosul drága lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!