Parragh: Aggasztó jelek látszódnak a világgazdaságban

2019. február 28. 14:19

Csökkenteni kell a magyar gazdaság kitettségét – mondta Parragh László a Hír TV műsorában.

2019. február 28. 14:19

Orbán Viktor hatpontos gazdaságélénkítő programjával kapcsolatban kérdezte a Hír TV Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. Parragh elmondta, a programra azért van szükség, mert a világgazdaság a felmérések szerint túl van a csúcspontján. A növekedés fenntartásához a termelékenység növelésére van szükség, mind szellemi és mind eszköz oldalon. Parragh szerint fontos, hogy csökkenjen a magyar gazdaság kitettsége, és az autóipar mellett más ágazatok is megerősödjenek, ilyen lehet az élelmiszeripar. Szürreális elképzelésnek tartja, hogy 2030-ra utolérnénk Ausztriát. 

„Nekünk arra kell törekedni, hogy Ausztria vásárlóerő paritáson elérhető színvonalának, 75-80 százalékát érjük el. Ennek van realitása, főleg a mostani görbénél, hiszen azért most Magyarország a német gazdasághoz képet nagyjából három százalékkal magasabb növekedési rátát produkál évente” – fejtette ki az MKIK elnöke.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2019. március 01. 09:42
11 éve hihetetlennek tűnt, hogy Bécs koszosabb lesz Budapestnél. Mára megvalósult. Ne így érjük el az osztrák színvonalt 2030-ra! Egyébként Paragh mit csinál azon kívül, hogy lózungokat pufogtat?
ferenczb
2019. március 01. 03:13
--_Itt találsz mezztelen lányok környékeen : My.Su/Lanyok
Akitlosz
2019. március 01. 02:41
És nem vásárlóerő paritáson, hanem valódi pénzben célszerű elérni akármit is.
Akitlosz
2019. március 01. 02:40
A magyar gazdaságban nem létezik autóipar. Az összes autógyártó külföldi cég, egyik sem magyar. Úgyhogy autóipar csak a magyarországi gazdaságban létezik, de a magyar gazdaságban nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!