Budapesti biotechnológiai parkról szóló szándéknyilatkozatot írtak alá

2019. március 25. 14:15

Tudománytörténeti pillanat az ország fejlődésének érdekében.

2019. március 25. 14:15

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és Józsefváros polgármestere aláírta a budapesti székhelyű Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról szóló szándéknyilatkozatot hétfőn Budapesten.

Merkely Béla, a SE rektora történelmi, ipar- és tudománytörténeti pillanatnak nevezte a szándéknyilatkozat aláírását. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora úgy fogalmazott, az egészséges társadalom olyan hálózati rendszert kíván, amelyben a lakosság, az ipar és az oktatási intézmények az általuk képviselt legmagasabb tudásszinttel teremtenek többlet hozzáadott értéket. Koltay András, a NKE rektora kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy az általuk oktatott speciális tudásanyagot beemeljék a projektbe. Sára Botond, Józsefváros polgármestere azt mondta, a tudáspark mérföldkő lesz az oktatás, a város és az ország fejlődésében.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!