A Mi Hazánk írni-olvasni tudáshoz kötné a választójogot

2019. április 04. 11:57

„Nemcsak a tájékozottság hiánya jellemző erre a népcsoportra, hanem az is, hogy könnyen megvásárolható a szavazatuk” – emelte ki Dúró Dóra a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2019. április 04. 11:57

A Mi Hazánk Mozgalom írni-olvasni tudáshoz kötné a választójogot – közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóra azzal érvelt, szerintük ez elvárható ahhoz, hogy egy polgár kellő felelősséggel vegyen részt a közéletben. A javasolt szabályozást hasonlónak ítélte ahhoz, a Fidesz-kormány által bevezetett intézkedéshez, amely nyolc általános iskolai osztály elvégzéséhez kötötte a jogosítvány megszerzését.

„Nemcsak a tájékozottság hiánya jellemző erre a népcsoportra, hanem az is, hogy könnyen megvásárolható a szavazatuk” – tette hozzá.

A Mi Hazánk csak az 1940 után születettek esetében szabná feltételül az írni-olvasni tudást, mondván, a második világháború idején nem minden településen volt biztosított az állami oktatás.

Dúró Dóra arról is szólt, hogy pártja szerint a szlovák törvényhozás azon döntése, amely megtiltja idegen ország himnuszának eléneklését, „a magyarellenesség olyan mértékét jelenti, amely után nincs hová hátrálnunk”. Felszólítják Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy rendelje be a szlovák nagykövetet, illetve minden nemzetközi fórumon tiltakozzon a döntés ellen a jogszabály visszavonásáig – mondta a politikus, jelezve: a Mi Hazánk tiltakozó akciókba kezd a szlovák nagykövetség előtt, illetve határátkelőkön félpályás útlezárások formájában.

Felszólítják azokat a magyar nemzetiségű képviselőket, akik a szlovák parlament tagjaként megszavazták a javaslatot, hogy adják vissza a mandátumukat, a Most-Híd pártot pedig arra, hogy lépjen ki a szlovák kormánykoalícióból – fűzte hozzá a politikus.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2019. április 04. 15:42
BB Ildi kilőve...
hátakkor
2019. április 04. 15:07
Ezt a mozit már láttuk. Ugyanezzel a szereplőgárdával. Zazri màr a Reformkor II. filmet forgatja..
Vadakat terelő juhász
2019. április 04. 14:00
A cigányozással nem mennek sokra , elcsépelt téma. A Kádár rendszerben kötelező volt iskolába járni, ha nem is végezték el a nyolcosztályt ,akkor is megtanultak valamennyire , írni olvasni. Analfabéták nem csak a cigányok között vannak, felmérések szerint a lakosság egy százalékát érinti. A Fidesz veszítene legtöbbet egy ilyen jellegű törvénnyel.
alter_ego
2019. április 04. 13:28
"A jognak köpönyege kötelességekkel van megbélelve." Mikszáth Az szólhasson bele az ország ügyeibe, aki adózik, vagy adózott. (A nyugdíjas.) A lébecoló kenyérpusztítónak, bűnözőnek kuss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!