Kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Közösségi Hete

2019. április 08. 08:00

A kamaraformációk április 11. és 17. között ingyen zenélnek Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig.

2019. április 08. 08:00

Kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Közösségi Hét elnevezésű programja, amelyben a kamaraformációk április 11. és 17. között ingyen zenélnek Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig.

A templomi koncertek helyszínei ezúttal Pannonhalma, Szob és az Óbudai Evangélikus templom. A zsinagógakoncerteknek Mád, Makó és Balatonfüred ad otthont, a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában a zenei élményen túl az Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika című kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. 

A Zenevár című program a pusztamonostori, a kiskunfélegyházi és a debreceni gyerekeket várja, míg egy hét alatt tizenkét idősotthonban is koncerteznek a zenészek Szentgotthárdtól Pátyon át Kecskemétig – közölte a zenekar az MTI-vel. 

A Fesztiválzenekar azért hozta létre a Közösségi Hetet, hogy az ország minden szegletébe eljusson a zene, közösségeket mozgasson meg, hozzon össze, töltsön fel a koncertélmény.

(MTI, Nyitókép:filharmonia.hu)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. április 09. 08:13
A zenekar kiváló, a főzeneigazgató karnagyot--mint karmestert--én nem igazán csipem, de ez lehet az én hibám. A szereplési, konvcertadási kör a mádi nagyzsinagógától, kezdve Balatinfüredig és Pannonhalmáig tiszteletreméltó, s hogy ezek a koncertek ingyenesen meghallgathatók--ha jól tudom--MÉGINKÁBB! Ám az, hogy ennyire egyoldalúan ZSIDÓ VONALÚAK ezek a vidéki helyszinek, az számomra nem igazán érthető. Bár nyilván az, hogy teszem azt Mádon, ami egy zempléni-hegyaljai nagyközség egy ilyen valóban kiváló konvert létrejön, s ezt bárki meghallgathatja--akár még a környékről is odazarándokolva--NAGY DOLOG. Hogy a magyar ÁLLAM közpénzből nekik évi 1 milliárd-ot adományoz, az nyilván nem egyértelműen vált ki köztetszést--mert ugye az "zoktatáss, meg a zegéssségügy...." nekem sem nagyon tetszik--és nem az emlitettek, meg a stadionépitések égető szükségessége okán. Hanem amiatt, hogy MÁS kiváló zenekarok, nem utolsósorban a vidéki zenekarok messze nem kapnak annyit, mint ők.
anegy_
2019. április 08. 13:09
Muzsika (kiváltképp a lélekemelő komolyzene) az kell. Egy hetes koncertsorozatnál többet érdemelnének a magyarok a zsírosan kitömött zenekartól, de hát ismerjük vezetőjük politikai beállítottságát. Több ingyen előadást kell követelni tőlük.
Nannyó
2019. április 08. 10:13
Ráfér ez a koncertsorozat erre az országra, Fischer Iván ide-vagy oda... Köszönjük.
di maggio
2019. április 08. 10:02
Jó zenekar,jó zene kell, a gyűlölködés nem kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!