OBH: Handó Tünde a törvényeket betartva végezte munkáját

2019. június 11. 18:07

Az Országgyűlés plenáris ülése megerősítette hivatalában az OBH elnökét.

2019. június 11. 18:07

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerint azzal, hogy az Országgyűlés megerősítette hivatalában a testület elnökét, bebizonyosodott, hogy Handó Tünde megválasztása óta a törvényeket maradéktalanul betartva végezte munkáját.

Az OBH az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett, az Országgyűlés plenáris ülése – az Igazságügyi bizottság indítványával egyezően – megerősítette hivatalában az OBH elnökét.

Ezzel bebizonyosodott az, amit az OBH – az Országos Bírói Tanács (OBT) „alaptalan” eljárása során – kezdettől fogva képviselt: az OBH elnöke – mint a legellenőrzöttebb közjogi szereplő – megválasztása óta a törvényeket maradéktalanul betartva végezte munkáját – jelentették ki a közleményben.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2019. június 19. 13:54
Utoljára írom, hogy ezt a "ti"-t hagyjad, mert én sem írtam neked ilyeneket. Én ugyanúgy mint te, a saját véleményemet írom le. Amúgy nem jártam vátesz iskolába viszont ismerem saját hazám történetét. Elismerem nem a legjobb példa, de anno már az un. zsidótörvények megalkotásánál, már az alkalmazás előtt is lehetett tudni, hogy azok nagyon nem lesznek jó törvények. Nem kell ahhoz vátesz, hogy az ember már a törvénytervezet alapján tudja, hogy az nagyon "problémás" törvény lesz. De te erről nem veszel tudomást, mivel ez eltér a te véleményedtől, pedig a tények nagyon makacs dolgok. Ami meg a "minden előre tudást" illeti, a Habony-Médiaművek és közszolgálatinak csúfolt pártsajtó sem beszél másról mint arról, hogy a gonosz migránsok el akarják árasztani Magyarországot. Csak az néhány migráns aki bejut az országba megy tovább, eszébe sincs maradnia. (Nyilván nem nézi a "közszolgálati" híradásokat.) De a pártsajtója mégis már most tudja, hogy milyen nagy a leendő veszély a migránsok miatt.
Gombóc XVI. Artúr
2019. június 13. 23:27
Onnan indultunk, hogy én azt mondtam, hogy a Fidesz képviselők pártkatonák. Te eljutottál oda, hogy Rajk-per meg "Perek elhúzása,ismételt eljárás,Hagyó,Hunwald per, Bárándy migránsvédése". És én térek el a témától. Azt meg végképp nem értem, hogy mi az összefüggés az OBT Handó kritikája és a független ítélkezés között. Amúgy ha már a független bíráskodást emlegeted: "...Az OBT által az OBH elnökének törvénysértő gyakorlatáról és mulasztásairól megállapított tényeket a mai napig senki nem cáfolta meg, legutóbbi törvénymódosítási előterjesztésével közvetetten azokat maga az OBH elnöke is elismerte..." Továbbá: "....Az OBT megállapításait az utóbbi időben több nemzetközi szervezet vizsgálta és megerősítette. Legutóbb a Nemzetközi Bírói Egyesület jelentése fogalmazta meg, hogy a magyar igazságszolgáltatás alkotmányos krízise az OBH elnökének jogsértő magatartására vezethető vissza. A Velencei Bizottság elnöke 2019 márciusában úgy fogalmazott: "a magyar jogállamiság szempontjából a legproblematikusabb az Országos Bírósági Hivatal elnökének szerepe". Az Európa Unió Tanácsa napokban kiadott ajánlása egyenesen azt rögzítette, hogy "az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása szempontjából döntő fontosságú fékek és ellensúlyok tovább gyengültek a bírósági rendszerben, az OBT egyre nehezebben képes ellensúlyozni az OBH elnökének hatásköreit, ami aggályokat vet fel az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban..."
Gombóc XVI. Artúr
2019. június 11. 22:39
Nahát, ez aztán a váratlan fordulat!!! Az Országos Bírósági Hivatal dicséri a saját főnökét!! Ki gondolta volna????? Amúgy a kritikával élő Országos Bírói Tanács szakemberekből áll, a Handó Tündét megszavazók meg pártkatonák. Na vajon vajon kinek van igaza??
djcs
2019. június 11. 19:44
Vagyis Handó Tünde maradéktalanul betartja a törvényeket, a bírói kar viszont nem. A megoldás. Innentől kezdve csak Handó Tünde ítélkezhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!