Németh Sándor: Jobb, ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről

2019. október 16. 21:55

A Hit Gyülekezete vezetője szerint aki keresztény, annak úgy is kell élnie.

2019. október 16. 21:55

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádió műsorában beszélt a kereszténységről és a magyarországi helyzetről. Németh Sándor szerint a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek is szerepet játszhattak a vasárnapi választás eredményének kialakulásában, de azt is kijelentette: „az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben”. 

Németh szerint nagyon is érvényes a mai magyarországi helyzetre Pál apostol mondata, miszerint „akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak”. Ezzel kapcsolatban a Hit Gyülekezete vezetője azt mondta: „​​​​​​​Jobb, ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről”. Németh szerint a keresztény névvel nem szabadna visszaélni, aki pedig keresztény, az „​​​​​​​éljen úgy”.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2019. október 17. 18:32
" Jézus talán nem támadott fel?" Nem.
I_Isti
2019. október 17. 16:42
Mindenesetre úgy látszik Sándor komolyan gondolta az ellenállást a melegmozgalommal szemben: http://www.hetek.hu/belfold/201910/karacsony_szerint_a_vilag
Aranyhal
2019. október 17. 11:15
Senki nem vágja a lényeget? Minden állam fundamentalista. A muszlimok mondják, hogy ha választaniuk kéne, hogy a vallási előírásokat követik, vagy az ország törvényeit, akkor a vallást választanak. Csakhogy minden normális ember úgy van vele, hogy inkább a lelkiismeret szavára hallgat, mint a törvényre, ha ellentétben áll. Ezért az, hogy keresztény erkölcsi alapon akarunk törvénykezni, teljesen független attól, hogy vallásosak vagyunk e , vagy mennyire vagyunk erkölcsösek személy szerint. A liberális demokráciát, amit ránk akarnak erőltetni, már láttuk, hogy ugyanolyan fundamentalista. ők azért ítélnek el embereket, mert nem nevezik a feketét fehérnek. A keresztény állam összesen annyit jelent, hogy a törvényeinket a meglévő erkölcsi követelményekkel akarjuk összhangba hozni , ugyanis a meglévő erkölcsi követelmények keresztény alapúak. Ennek semmi közé a javaslattevő erkölcsi színvonalához. Lehetnek elvárásaink a választott vezetőinkkel szemben , hogy mennyire legyenek erkölcsösek, de amikor választunk, akkor arról kell dönteni , hogy milyen törvények legyenek az országban. Most két lehetőség van: keresztény (konzervatív) erkölcsi modell, vagy a liberális, ami nem semleges, hanem a konzervatív modell ellentéte. Az utóbbi esetben ráadásul előbb-utóbb iszlám állam várható, csupa demokratikus alapon.
I_Isti
2019. október 17. 07:03
https://youtu.be/kgxGSjS-8iI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!