Rangos európai fesztiválokon is bemutatják a FOMO – Megosztod és uralkodsz című filmet

2019. október 14. 13:41

Hartung Attila a Z-generáció kultfilmjeként emlegetett első nagyjátékfilmje a november 5-én kezdődő cottbusi fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható.

2019. október 14. 13:41

Észak-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválján Tallinnban, a németországi Cottbus rangos seregszemléjén és a kijevi V4-es Filmnapokon is szerepel Hartung Attila FOMO – Megosztod és uralkodsz című első nagyjátékfilmje – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

Az összegzés szerint Hartung Attila a Z-generáció kultfilmjeként emlegetett első nagyjátékfilmje a november 5-én kezdődő cottbusi fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható, majd Kijevben tűzik műsorra a V4-es Filmnapokon.

Mint írják, november 15-én kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi fesztiválja Tallinnban Fekete éjszakák címmel. A 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A kategóriával minősített rendezvény a 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt.

(Vigyázat, spoiler!)

A tallinni fesztivál szervezői hétfőn bejelentették, hogy az idei programba meghívást kapott a Just Film című válogatásba A FOMO – Megosztod és uralkodsz című alkotás. A 90 perces film történetében a 18 éves gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. Egy eldurvult házibuliban Gergő megerőszakolja Lillát, a részegségtől magatehetetlen iskolatársát, közben az egészet videóra veszi. A felvételek felkerülnek az internetre, ezért Lilla szégyenében elszökik otthonról.

Hartung Attila első mozifilmje a Filmteam gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programjának gyártási támogatásával készült. A FOMO – Megosztod és uralkodsz országszerte látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deveto
2019. október 14. 16:54
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
annamanna
2019. október 14. 14:09
Hogy létezik, hogy 18 éves fiatalok nem akarnak elérni semmit? Egyszerűen nem hiszem el. Ekkorra már el kell dőlnie, hogy továbbtanul (ha igen, arra hajtani kell), hogy versenyez (ha igen, arra már régóta edzeni kell), hogy munkába áll, hogy elköltözik és így tovább. Lehetetlen, hogy 18 éves fiatalok ne gondoljanak semmit a céljaikról. Miért mutatnak be olyan filmet, ami alapból hazugság? Nincs olyan 18 éves fiatal, aki ne gondolna semmit a jövőjéről, akinek ne lennének céljai. Még akkor is, ha a célja homályos vagy irreális; akkor is, maga az ÉLETHELYZETE RÁKÉNYSZERÍTI, akár akarja, akár nem, hogy célokat tűzzön ki maga elé. Mert pontosan 18 éves korban ezt muszáj. A film alapötlete eleve hazugság, nem léteznek 18 évesek, akik semmire se gondolva csak bulikáznak. Még akkor is, ha annyira el van szállva valaki magától, mint Karinthy írja a találkozás egy fiatalemberrel-ben, ha teljesen irreális is az, amit önmagáról és a világról gondol, de akkor is gondol valamit. Olyan nincs, hogy 18 évesen ne gondoljon semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!