Balos lovag vezeti mostantól a brit alsóházat

2019. november 05. 14:03

Hogy lesz most „Order!” Westminsterben?

2019. november 05. 14:03

A munkáspárti Sir Lindsey Hoyle-t választotta meg új házelnöknek a brit alsóház – számolt be a fejleményről az Euronews. A 62 éves politikus 2010 óta alelnökként dolgozott a most leköszönő John Bercow mellett. Mint szerdai hírükben írták, a posztért heten indultak, és még az utolsó körben is két munkáspárti jelölt versenget, de végül Hoyle végzett az élen.

Megválasztott házelnökként tartott első beszédében Hoyle azt mondta, reméli, a ház újra visszaszerzi régi tekintélyét és nem csak a szigeteken, hanem az egész világ előtt – idézte szavait az Euronews. „Az alsóház tekintélyén esett csorbát ki kell javítani, hogy a testület munkája ismét példaként álljon és ehhez mindenkitől tiszteletet és toleranciát vár el az alsóházi munkája során” – fogalmazott a baloldali lord.

Hoyle a maga módján celebbé lett John Bercow-t váltja, aki több mint egy évtizeden át volt a ház elnöke. Az utóbbi években pedig már nem csak a tarkabarka nyakkendőiről volt híres, hanem a brexitfolyamat számos pontján meghatározó döntéseiről is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. november 23. 15:14
Churchillel kezdődött Anglia bukása, most már mélyrepül...
schulraugue
2019. november 08. 11:06
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Horst_Tappert
2019. november 06. 14:24
Sok dolga lehet most, hogy feloszlatta magát az alsóház és nem is mehetnek be a választások utánig... lehet, hogy nem is lesz képviselő.
néhai Ch.Pilot
2019. november 06. 09:43
"Megválasztott házelnökként tartott első beszédében Hoyle azt mondta, reméli, a ház újra visszaszerzi régi tekintélyét és nem csak a szigeteken, hanem az egész világ előtt – idézte szavait az Euronews." Szóval a komcsi restauráció nemcsak magyar jelenség, hanem világméretű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!