Trianon 100: Apponyi gróf védőbeszédének részletét adja le a Kossuth Rádió

2020. január 16. 09:51

Szervét Tibor adja elő a rádióban a korát meghaladó szónoklatot.

2020. január 16. 09:51

Különleges tartalommal készül a Kossuth Rádió január 16-án gróf Apponyi Albert híres beszédének 100. évfordulóján – közölte az MTVA az MTI-vel. A közszolgálati rádió ugyanis 14.07 perctől hallhatják annak a beszédnek egy hosszabb részletét, amelyet Apponyi gróf a magyar küldöttséget képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.

Mint írják, „Apponyi történelmivé vált, eredetileg franciául, angolul és magyarul is előadott beszéde lenyűgöző szónoki teljesítmény volt 100 évvel ezelőtt, amely még ma is megállja a helyét.” Ezért úgy érzik, hogy „méltóképpen kell megemlékeznünk erről a napról, ezért Szervét Tibor Jászai Mari-díjas magyar színész előadásában január 16-án 14.07 perckor műsorra tűzzük az Apponyi-beszéd mintegy félórás részletét, magyarul.” „Ez történelmi jelentőségű lesz, ugyanis korábban nem volt arra példa, hogy a beszéd ilyen hosszúságban elhangozzon” – mondta Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Gróf Apponyi Albert mintegy félórás beszéde az MTVA közlése szerint a műsort követően visszahallgatható lesz a MédiaKlikk oldalán. Ide kattintva meghallgathatja a felvételt.

(MTI)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tindentnet
2020. január 20. 16:04
M︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
arerol
2020. január 20. 10:53
M︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
clusedic
2020. január 20. 05:53
M︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
dumblidem
2020. január 19. 19:54
M︆o︆o︆X︆︆︆︆︆i︆.︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!