Évtizedes terv válik valóra: vasúti megállóhely létesül a körvasúton

2020. február 11. 12:47

A MÁV állandósította a Piliscsaba és Rákos közötti vonatközlekedést.

2020. február 11. 12:47

A MÁV kedden napközben jelentette be, hogy a korábbi, egy vágányzár miatt bevezetett ideiglenes közlekedési rendet véglegesített, azaz tavasztól a Piliscsaba és Angyalföld között félóránként közlekedő vonatok Rákosig fognak továbbközlekedni munkanapokon, a balparti körvasúton át.

Ennek az állandósításnak azonban más, infrastrukturális jelei is lesznek, ugyanis a MÁV hosszútávú tervei között szerepel a balparti körvasúton három új megállóhely építése, ezeknek az engedélyezési tervei már rendelkezésre állnak. Hozzáteszik: kísérleti jelleggel Újpalotán ideiglenes megállóhely létesül, mintegy 350 méterre a 7-es buszcsalád Molnár Viktor utcai megállóhelyétől, és ennek tapasztalatai alapján fogunk dönteni a további fejlesztésről.

(Mandiner)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2020. február 11. 19:53
6 évvel ezelőtt a fiam gimnáziumi osztálya kirándulni ment a Keletiből péntek délben. Autóval a negyedórás út a városon keresztül egy órát vett volna igénybe, ezért vonattal mentünk a körvasúton. Az út 17 percig tartott a megállásokkal együtt. Csak az volt a probléma, hogy 3/4 órával előbb értünk oda és vissza csak 1,5 óra múlva ment vonat. A körvasút az egy csoda, hálásak lehetnénk azoknak akik egykor 100 éve ezt kitalálták. Fejleszteni használni kellene, jobb lehetne mint a Metró.
peter.jordanson
2020. február 11. 16:30
Tömegközlekedés-fejlesztés, ugyan már. A stadionok meg a százmilliárdos nagyságrendű kézicsarnok fontosabbak! A lényeg, hogy minél kevésbé hasznos vagy praktikus, azonban annál propagandisztikusabb projektekbe lehessen önteni a betont! Több beton, több zseton.
kunfia2
2020. február 11. 13:31
aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan a FIDESZ-re. Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!