Távozik a Fővárosi Állatkert éléről Persányi Miklós

2020. február 21. 12:36

A főigazgató egészségügyi állapotával indokolta távozását.

2020. február 21. 12:36

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja – közölte az állatkert pénteken az MTI-vel. „Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatomtól visszavonulok” – írta Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében Persányi Miklós.

A leköszönő főigazgató hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett az állatkert iránt, szívesen támogatja kollégáit a továbbiakban is, utódját bármely igényelt módon segíti, erejéhez mérten kész közreműködni az állatkert fejlesztéseinek sikeres befejezésében, működtetésének előkészítésében.

Az állatkert közleménye szerint Karácsony Gergely elfogadta a lemondást, és azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói teendőivel március 1-jével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg. A Fővárosi Közgyűlés legközelebb szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről. Persányi Miklós utódját pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

(MTI)

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. február 22. 20:53
Túlbecsülte a saját és a stábja képességeit, maguk írták ki a tendereket etc. , ahelyett, hogy profikra bizták volna. ( Inkább Fürjessel kellett volna egyezkedniük, úgy hogy ők csak a "szakmai hátteret" adják.)
zsírgyík
2020. február 22. 10:19
Össze-vissza hazudsz! Dehogynem akarod védeni a szoclib időszakot, olvasd már el miket írtál csak azt csinálod! Ide jössz okoskodni meg hülye listákat posztolsz, amit a dk nyugdíjasok osztogatnak maguk között. Ótvaros komcsi vagy.
zsírgyík
2020. február 21. 22:46
Ez egy kamu lista, amit az agyhalottak osztogatnak egymás között. Aztán nagy pofával és magabiztosan kiposztolják, hátha nem nézel utána.
János bácsi
2020. február 21. 19:46
A túlárazasban nagyon nagy felelőssége van Persányi Miklósnak és Tarlós Istvánnak, hiszen 15,7 milliárd forintra tervezett program jelenleg 62,8 milliárd forintnál tart. Nehogy a végén Karácsony Gergely kerüljön börtönbe. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!