Elkezdődött a járványügyi mobil kórház építése Kiskunhalason

2020. március 16. 11:38

A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött.

2020. március 16. 11:38

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn. Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínén azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd. A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak – tudatta az alezredes.

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el – közölte a szóvivő. A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött – mondta Orosz Zoltán. A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást. Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feri70
2020. március 16. 14:41
Ezeknek a mocskos komcsiknak semmi sem szent. Nem érdekli őket milyen helyzetben van az ország rárontanak. Mint a világháborúk után is. Lapítanak, ha baj van, aztán rárontanak. Szégyenteljes egy embertípus.
zakar zoltán béla
2020. március 16. 14:22
kincsesfaluskomáromitudróla?
Paskai
2020. március 16. 13:28
A kínai modell... lám-lám...
Arimaspa
2020. március 16. 13:25
Így kellene a lakásokat is építeni, nem közbeszerzéseken ami pénzosztó hely... Az efajta építkezés sokkal hatékonyabb, mert nem profitorientált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!