Jakab: „Legyőzzük nemcsak a vírust, de a koronát is”

2020. március 30. 18:30

A Jobbik vezetője szerint karanténba zárták a magyar emberek szabadságát.

2020. március 30. 18:30

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rendelkezésére bocsátotta a Magyar Rádió volt székházát. A parlament ülése ezt követően azonnali kérdésekkel folytatódott.

Eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Jakab Péter (Jobbik) azonnali kérdésére válaszolva.

Az ellenzéki politikus ezt megelőzően azt mondta: Orbán Viktor bármikor képes gúnyt űzni a magyar jogállamiságból, kész megalázni magyar parlamentet, és most törvénybe iktatta saját maga megkoronázását, korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának. Közölte: az egészségügyi dolgozók vért izzadnak, a rendvédelmi dolgozók túlóráznak, a boltokban is keményen dolgoznak, miközben a miniszterelnök „azon agyal”, hogyan tudja mellőzni a parlamentet. Amit ma elkövettek a magyar nemzet ellen, arra nincs mentség – vélekedett.

Orbán Viktor kijelentette: nem történt Magyarországon alkotmánymódosítás, és a koronázást az alkotmány továbbra sem teszi lehetővé. Van viszont veszélyhelyzet: a járvány miatt van 15 elhunyt – öt nő, tíz férfi -, átlagéletkoruk 72 év. Van 447 regisztrált fertőzött, 16 közülük súlyosan beteg, van 103 kezelésre nem szoruló, de igazoltan fertőzött ember és van 279 tünetmentes hordozó – sorolta.

Jakab Péter úgy válaszolt, a veszélyhelyzet elhárításához nem korlátlan hatalom kell, hanem védőfelszerelés és anyagi segítség a bajba jutott családoknak. Most karanténba zárták a magyar emberek szabadságát, azonban „legyőzzük nemcsak a vírust, de a koronát is” – fogalmazott.

Orbán Viktor azt mondta: a veszélyhelyzet elhárításhoz szükséges jogkört arányosan és ésszerűen használják, és a végén minden jogkört hiánytalanul adnak vissza. Akkor a kritikusoknak „lesz esély a bocsánatkérésre” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 01. 16:57
ez az hasznosidióta Jakabot ugyanúgy lekezeli Orbán, mint Vonát...
toef36
2020. április 01. 12:33
Ha a hülyeség fájna, Jábok ordítozna, nemcsak kiabálna - mint minden parlamenti hozzászólásában megteszi...!
toef36
2020. április 01. 12:33
Ha a hülyeség fájna, Jábok ordítozna, nemcsak kiabálna - mint minden parlamenti hozzászólásában megteszi...!
remenyjo
2020. március 31. 12:17
a kormánynak van felelőségge , a baloldalnak úgy látom nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!