Pozitívak a hallgatói visszajelzések a távoktatásról

2020. április 16. 09:35

A számítógéphez hozzáférés csak nagyon keveseknek okoz gondot, sokkal nagyobb probléma az internetes lefedettség.

2020. április 16. 09:35

A felsőoktatásban tanulók visszajelzései összességében pozitívak a koronavírus-járvány miatt elrendelt távoktatással kapcsolatban – közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Murai László elmondta, a számítógéphez hozzáférés a diákok körében csak nagyon keveseknek okoz gondot, sokkal nagyobb probléma az internetes lefedettség. Erre majd valamilyen megoldást kell találni.

A HÖOK-elnök szerint a távoktatás már biztosan marad erre a szemeszterre, és az is lehet, hogy a következő elejére is. Hozzátette, a záróvizsgákat valószínűleg megtartják, viszont ezeket nehezebb lesz teljesíteni, hiszen otthon, egyedül körülményesebb felkészülni rájuk. A diákok negyven százaléka jelezte, hogy gondjai vannak az otthoni felkészüléssel – mondta. A legfontosabb cél az, hogy a hallgatói érdekek ebben a rendkívüli helyzetben se sérüljenek a felkészülésben – jelentette ki Murai László.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 16. 17:52
Kizártnak tartom, hogy bárki is elégedett. Bölcsészkaron alapszükséglet a napi könyvtárazás, azt nem lehet netről. Az egyetemista életkor pedig más szempontból az interperszonális kapcsolatok csúcsidőszaka, ezt szintén nem lehet nettel helyettesíteni. Más karokon más problémák (labor stb) hiányzik. El nem tudom képzelni, hogy ezzel a szituációval bárki elégedett.
opht
2020. április 16. 13:15
Hát nem tudom, de 3 általános iskolás gyerekkel, és 2 db munkahelyi laptoppal (és pár okostelefonnal) mi nem vagyunk elégedettek. A feleségem munkahelye megszűnt, így most reggel 5 és éjfél között a gyerekeknek segít anyagokat felölteni, videokonferenciákra lépteti fel őket, telepíti a szoftvereket, veszekszik az internetszolgáltatókkal, bővíti a csomagokat, és facebook profilokat kénytelen létrehozni, pedig egyrészt a háromból csak 1 múlt el 13 éves, másrészt eddig elvi okokból nem voltunk fenn. Ja, és a gyerekek is visszasírják az iskolai órákat, pedig ezt ők sem hitték 4 héttel ezelőtt.
budapestbar
2020. április 16. 11:35
A mobilszolgáltatók át kell kötelezni a teljes ország egyenletes lefedésével legalább 4g- vel, nem csak a nagyvárosokat. Erre határidő 2 hét, mert már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenniük, örüljenek, hogy a hatóság diszkrimináció miatt nem bünteti szarrá őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!