Bősz Anett kritizálja, párja kihasználja az új kormányrendeletet

2020. május 12. 19:53

Bősz Anett párjának „takargatnivalója” van?

2020. május 12. 19:53

Bősz Anett (DK) arról érdeklődött a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, miért nőtt egy kormányrendelet alapján 15-ről 45 napra a közérdekű adatigénylések teljesítésének ideje, valamint emlékeztetett, ez az egyik utolsó lehetőség arra, hogy a nyilvánosság visszás ügyekben is megismerhesse a valóságot.

– jelentette ki Bősz Anett, azt kérdezve, mitől fél a kormány.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában elmondta: a hivatkozott kormányrendelet csak akkor ad lehetőséget a korábbinál hosszabb határidőre, ha a kérés teljesítése veszélyeztetné a koronavírus-járvány elleni védekezést.

A Miniszterelnökség válasza azonban nem győzte meg az ellenzéki képviselőt, aki viszonválaszában úgy fogalmazott: jelenleg „mindenfajta jogszabálytól el lehet térni a veszélyhelyzet alatt”, ami gumiszabályok megalkotását, alkalmazását teszi lehetővé.

Amennyiben azonban Bősz Anettnek igaza van, felmerül a kérdés:

Bősz Anett párjának takargatnivalója van-e?

Hiszen Csőzik László (Érd ellenzéki polgármestere, valamint Bősz Anett párja) éppen a képviselő asszony által vitatott kormányrendeletre hivatkozva értesített arról egy kormánypárti önkormányzati képviselőt, hogy közérdekű adatigénylésére – eltérve a törvényben meghatározott 15 naptól, valamint élve a párja által kifogásolt kormányrendelettel (a szerk.) – csak 45 napon belül tesz eleget.

Ha pedig így tesz, akkor adódik a kérdés, hogy Csőzik Lászlónak is „takargatnivalója van”, vagy Érd polgármestere és a kormány sem takargat semmit, szimplán egyetértenek abban, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt „méltányolható a hosszabb határidő az emberéletet mentő intézmények esetében”.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. május 13. 15:25
Nobody'd like to be in my place instead of me 'Coz nobody go crazy when I bang it on my boogie I'm a king without a crown and keep loosing the big town But I'm the king of bangó baby I'm the king of bangó-bősz
catalina9
2020. május 13. 11:05
Bősz Anett kritizálja, párja kihasználja az új kormányrendeletet" hát így megy ez libsiéknél...
Senki Alfonz
2020. május 13. 10:45
Szóval: folt a zsákját!!!
pumuklik
2020. május 13. 08:41
Pornózna inkább, jobban állna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!