Közös istentiszteletet tartottak a Mátyás-templomban

2020. június 01. 13:05

A pünkösdi istentiszteleten a keresztény történelmi egyházak vezetői vettek részt.

2020. június 01. 13:05

Közös pünkösdi istentisztelet tartottak a keresztény történelmi egyházak vezetői, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pünkösdhétfőn a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén a Mátyás-templomban. Az egyházi vezetők együtt imádkoztak a koronavírus-járvány áldozataiért, a betegeket ellátó orvosokért, ápolókért és hálát adtak Istennek a járvány enyhüléséért. A főpásztorok megemlékeztek a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójáról és imádkoztak a nemzet egységéért.

Erdő Péter arról beszélt: a járvány idején „alkalmat kaptunk az Istentől, hogy felfedezzük, mi az igazán lényeges az életünkben”. Ezekben a napokban tanúi lehetünk a fokozatos, óvatos újrakezdésnek, de ne ott kezdjük újra, ahol március elején abbahagytuk! – kérte a bíboros. Bogárdi Szabó István kiemelte: 100 esztendeje szórták szét a magyar népet, 100 esztendeje „sok fájdalom közepette kell tanulnunk, miképpen tesz szabaddá az igazság és hogyan ébreszt reményt a kegyelem”. Fabiny Tamás azt mondta: pünkösdkor kezdődött az egyház története, ezért különösen fontos, hogy ezen az ünnepen „ökumenikus egységben tudunk imádkozni az oltárnál”.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. június 01. 19:13
Azért az sem ártana, ha a magyar egyházak létrehoznák közös proaktív szervezetüket, Magyar Védelem névvel. Egy anarchia esetén, amire a 22-es választások előtt Sorosék és prostijai, tasz, helsinki, trancparency, a város mindenkié és a többi bagázs, nyilvánvalóan kísérletet fognak tenni, ne a rendőrség avatkozzon közbe. Hanem a keresztény és akár zsidó egyházak tagjai, civil védelmi rendtartóként.
Mich
2020. június 01. 15:45
Ott volt Molnár Zsolt és Gyurcsány Fletó is?
Berecskereki
2020. június 01. 13:48
Gyurcsány Ferenc meg ismét megbérmálkozott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!