A Mi Hazánk Horthy parkot szeretne a XI. kerületbe

2020. július 25. 13:03

Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat.

2020. július 25. 13:03
null

A Mi Hazánk közterület-elnevezési javaslatáról szavaz hétfőn a XI. kerület képviselő-testülete, a párt azt szeretné, ha a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet Horthy parknak neveznék – mondta a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat. Emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület korábban leszavazta, hogy a területet a „fehérellenes, rasszista” Nelson Mandeláról nevezzék el.

Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első elnöke volt, apartheidellenes tevékenysége miatt 27 évet töltött börtönben, 1993-ban megosztott Nobel-békedíjat kapott.

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 29. 11:05
A mostani Bartók Béla út korábban Horthy Miklós út volt. Épp ideje hogy az út visszakapja EREDETI NEVÉT! Ezzel nem akarnám megbántani Bartók Bélát, de számára méltóbb lenne olyan városrészben utat vagy közteret elnevezni, ahol a környéknek a MAGYAR ZENÉHEZ-ZENEMŰVÉSZETHEZ több köze van, mint ennek a XI. ker.-i, újbudai szentimrevárosi perifériának.
tevevanegypupu
2020. július 27. 07:57
Először Hóman Bálintot kellene visszahelyezni az őt megillető tisztességes helyre..Ahhoz,hogy Horthy park lehessen, a kormánynak kellene nagyon bátornak lenni az EU-val szemben..Ha a liberálbolsevikok nyüszítenek már Wass Alberttől is..De ha Lászlónak megbocsájtott a mazsihisz - a legfőbb tótumfaktum minden fontos kérdésben - akkor nem lehet kifogásuk Horthy ügyben sem, hiszen nekik köszönhetik létezésüket..
Vakfolt
2020. július 26. 22:31
Először tájékoztassátok a lakosokat - de ne a libernyák propagandával - hogy ki is az a Horthy, aztán szavaztassátok meg. Különben halott ügy.
civis72
2020. július 26. 18:35
egy gecinagy lovasszobrot is megérdemelne ...szar púpos antifa galiciánerek vesszenek meg az idegtől ...a fajtájukból nincs olyan politikus egy sem , aki nem érdemel kötelet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!