Palkovics: Várhatóan marad a tiltás a tömegrendezvényekre

2020. július 13. 11:36

Egyelőre nincs lazítás – írta meg a HVG.

2020. július 13. 11:36
null

A miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább. Látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia – erről beszélt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak adott interjújában.

Palkovics szerint ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, vagy a boltokban és a tömegközlekedésen a maszkviselés. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartani Magyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van még jelenleg érvényben. Gulyás Gergely vasárnap azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen fognak dönteni az augusztus 20-ai programok megtartásáról, esetleges törléséről. Ha Palkovics elvárásai beigazolódnak, akkor az érintheti a grandiózusra tervezett ünnepi tűzijátékot, illetve a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál – közölte a HVG.

(Kép forrása: MTI/Bodnár Boglárka. Közönség Rita Ora albán származású brit énekesnő koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2019. július 12-én.)

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2020. július 13. 17:01
ez nem bináris gondolokdás. Ha járvánnyügyileg nem veszélyes és nem ütközik Magyarország törvényeibe, akkor nem szabad betiltani. (Már ha nem egy illiberál autokráciában akarunk tengődni)
pitypang1125
2020. július 13. 15:10
Helyes.
Bokros Birka
2020. július 13. 15:02
Akkor a buzi felvonulás is elmarad, nem lesz KanyiGecinek seggbe kuki Budapest Pride első sorában! :D
Senior
2020. július 13. 13:16
Egyetértek a miniszter úrral, de egy dologra nem adott választ: Akkor mi a bánatnak az inzultáció?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!